18 березня, 23-й день війни: оперативна ситуація на Дніпропетровщині

     Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко відзвітував про те, що вчора, завдяки злагодженості дій наших військових та своєчасному реагуванню протиповітряної оборони, над Дніпром були знешкоджені дві ворожі ракети.
     Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук доповнив вищезазначену інформацію, акцентувавши на тому, що, на щастя, ані жертв, ані постраждалих у результаті проведеної операції, немає. Він нагадав про заборону фіксування та публікації у мережі фото та відео щодо даних про місця дислокації Збройних Сил України. Той, хто знехтує цим проханням, буде притягнутий до кримінальної відповідальності.
     Окрім цього Микола Лукашук розповів про актуальну ситуацію по області:
     – На даний час ворожі війська не перетнули кордону Дніпропетровщини. Окупанти скупчують свої сили на Херсонщині, неподалік селищ Мар’янське та Шестерня. Але наші Захисники все це знають та працюють в режимі 24/7, постійно тримаючи ситуацію на контролі. Велика їм за це ПОДЯКА від усіх мешканців нашої області!
     Керівник Центру тероборони Дніпра Геннадій Корбан зазначив, що підступи до Дніпропетровщини надійно захищені, і розвідка противника це добре знає:
     – Спроби проводити наступальні операції там, де ми обладнали фортифікаційні споруди, призведуть до значних втрат зі сторони ворога. Майже щодня на південних підступах до Кривого Рогу, а також східних підступах до Дніпра відбуваються бойові зіткнення. Та завдяки нашій Територіальній обороні, бійці котрої демонструють блискучі результати, ворога відкидають від кордонів.
     Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко сказав про те, що в нашому районі все спокійно, адже його надійно боронять наші Захисники, за що їм велика ПОДЯКА.
     Міський голова Покрова Олександр Шаповал повідомив про те, що у боях за Батьківщину загинув наш земляк, 28-річний Чічіка Іван:
     — Він боронив українську землю, не пошкодувавши найдорожчого – свого життя.
     Прощання з Героєм відбудеться сьогодні об 11.00 на бульварі ім. Т.Г.Шевченка.
     Що стосується поточної ситуації в місті, за словами Олександра Шаповала, наразі працюють усі служби та підприємства критичної інфраструктури.
     Мер Нікополя Олександр Саюк розповів про те, що у міських аптеках зараз спостерігається дефіцит деяких лікарських препаратів. Він зазначив, що міська влада активно шукає шляхи вирішення цієї проблеми, і впевнений, вони будуть знайдені найближчим часом.
     Він також подякував усім підприємцям, котрі повернулися до своєї справи, адже: «Злагоджена робота в тилу – найкраща допомога для стабільного функціонування економіки країни, а зараз це і є наш фронт».
     Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул відзвітував про те, що насосну станцію у с.Мар’янське, котру обстріляв ворог, повернули до повноцінної роботи, вона знову перекачує воду до м.Кривий Ріг. За оперативну роботу подякував компанії «ДТЕК», рятувальникам ДСНС та працівникам підприємства «Кривбаспромводопостачання».
     Голова міста Апостолове Андрій Оса повідомив про те, що ворог продовжує перебувати неподалік кордону Дніпропетровської області, намагається укріпити позиції та не здійснює жодних наступальних дій:
     – Маємо інформацію про порушення військової дисципліни у формуваннях ворога та відмови від участі у бойових діях. Це вкотре підтверджує, що рашисти деморалізовані та цілком розуміють всю жалюгідність свого становища. Віримо у Збройні Сили України та Територіальну оборону, котрі захищають кордони нашої області!
Андрій Оса повідомив про те, що вже сьогодні буде здійснено безкоштовний рейс по залізничному маршруту “Апостолове-Кривий Ріг”. Очільник міста підкреслив, що цей рейс – не евакуаційний. Він виконується на запити населення у зв’язку з перебоями у здійсненні перевезень.
     Очільник Зеленодольська Дмитро Невеселий відзвітував про те, що протягом вчорашнього дня на території громади були обстріли. На щастя, обійшлося без постраждалих:
     – Ми проводимо відновлювальні роботи з електропостачання та інтернет-з’єднання. Впевнений, усе буде гаразд!
     Голова Зеленодольської ОТГ спільно із керівником військово-цивільної адміністрації Кривого Рогу Олександром Вілкулом, компаніями «ДТЕК» і ТОВ СП «Нібулон» узгодили ще один рейс для вивезення жителів громади до районного центру. Перевезення заплановані на 18 березня 2022 року.
     Отже, кожен на своєму робочому місці, підтримуємо наших Захисників, робимо свій внесок у нашу спільну Перемогу!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11