Останні військово-політичні новини стосовно України станом на 18 березня

УКРАЇНА ТА СВІТ
     🇺🇦 Відсьогодні ціни на пальне в Україні знизяться, – повідомляють у Мінекономіки. Це дозволить акумулювати достатньо ресурсів для проведення посівної кампанії та перевезення критично необхідних вантажів, в тому числі продуктів харчування. Активізувати низку економічних процесів, які наблизять Україну до ПЕРЕМОГИ.
     🇺🇦 За даними Британської розвідки, наступальні можливості Росії обмежені через активні контратаки ЗСУ.
     – Проблеми у маневруванні, відсутність контролю над повітрям і обмежені можливості пересування заважають Росії забезпечити свої передові війська навіть предметами першої необхідності, такими як їжа та пальне, – зазначає Міністерство оборони Британії.
     🇺🇦 Японія вводить санкції проти ще 15 росіян і 9 організацій, серед яких речниця МЗС Росії Марія Захарова та кілька виробників військової техніки, включаючи United Aircraft Corp, що виробляє винищувачі.
     🇺🇦 У Burger King повідомили, що хочуть закрити свій бізнес у Росії, але не можуть. У компанії відзначають, що партнер мережі в РФвідмовляється закривати заклади, а анулювати угоду в односторонньому порядку неможливо.
     🇺🇦 Держсекретар США Ентоні Блінкен не бачить, що президент Росії Володимир Путін готовий зупинити війну проти України. Про це він заявив під час брифінгу.
     – Дипломатія вимагає сумлінної участі у деескалації з обох сторін, і я не бачу зараз ознак того, що Путін готовий зупинитися, – зауважив Блінкен.
     🇺🇦 З-під завалів драмтеатру в Маріуполі врятували 130 людей, там ще може бути понад тисяча. Завали будівлі не можуть інтенсивно розбирати через постійні обстріли.
     🇺🇦 Сьогодні президент США Джо Байден проведе переговори з очільником Китаю Сі Цзінь Піном. Керівник Білого дому планує попередити Китай про неприпустимість допомоги Росії.
ГЕНШТАБ ЗСУ
     🇺🇦 За минулу добу українські захисники уразили 14 повітряних цілей ворога – 7 літаків, вертоліт, 3 БПЛА та 3 крилаті ракети.
     🇺🇦 Протягом доби Україна частково знищила і зупинила просування вглиб території України підрозділів зі складу 437-го навчального полку та 26-го танкового полку збройних сил РФ, втрати ворога уточнюються.
     🇺🇦 За попередню добу бомбардувальна і штурмова авіація Повітряних Сил ЗСУ завдала потужних ударів по колонах військової техніки окупанта.
     🇺🇦 Ворожі війська суттєво вичерпали людські ресурси, тому проводять приховану мобілізацію, залучають так званих “добровольців”, строковиків та курсантів, а також найманців із Сирійської арабської республіки.
     🇺🇦 На тимчасово зайнятих територіях російські окупанти намагаються створити собі показовий позитивний імідж. Роздають продовольчі товари цивільному населенню. Водночас, проводять активний пошук та затримання проукраїнських активістів, держслужбовців, учасників АТО/ООС та членів їхніх сімей, а також інших громадян, які можуть організувати спротив окупації.
     🇺🇦 Ворог продовжує нести втрати. Має проблеми із забезпеченням підрозділів. Низький морально-психологічний стан особового складу призводить до збільшення кількості випадків дезертирства та відмов військовослужбовців РФ і найманців брати участь у війні проти України.
     Ми ж, дорогі друзі, мужні тиловики,тримаємося! І разом з армією до останнього боротимемося за нашу Батьківщину, бо ми всі разом з нашої єдиної УКРАЇНИ!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11