Оперативна ситуація на Дніпропетровщині

     Керівник Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко розповів, що ніч була спокійною. В цілому ж ситуація в області – стабільна та контрольована.
     Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук проінформував мешканців області про те, що вчора, 8 березня, у с.Григорівка Васильківського району нашої області відбулося влучання ворожої ракети у шкільний стадіон. Вона прилетіла зі сторони м.Пологи, що у Запорізькій област. Ракету було збито українськими військовими:
     – Уламок ворожої ракети впав на стадіон та здетонував. Від стадіону до школи – всього лише 250 метрів. У цьому навчальному закладі на той момент знаходилося більше трьох десятків біженців з Волновахи. Вибуховою хвилею у школі вибито вікна та двері. На щастя, жертв немає, наразі всі люди – в безпеці. Їх евакуювали до іншого місця, вони мають їжу та все необхідне. Висловлюю величезну подяку голові громади Сергію Павліченку, а також рятувальникам та поліції за надану допомогу.
     Микола Лукашук акцентував на тому, що вороги обстрілюють житлові райони та мирних жителів. Він вкотре закликав мешканців області не нехтувати правилами поведінки та в разі вмикання сирени – негайно йти до укриття!
     Очільник облради також зазначив, що була проведена нарада з керівниками депутатських фракцій стосовно комунікації з громадами. За словами посадовця, «кожен розуміє, що йому робити»:
     – В містах розгорнуто штаби оборони, люди працюють. До області їдуть українці з Харківщини, Донеччини. Всіх приймаємо, розселяємо, годуємо. Депутати допомагають з продуктами, ліками, житлом. Є одна згуртована команда, яка допомагає армії і людям. Команда, яка за Україну і з Україною до перемоги.
     Микола Лукашук пояснив ситуацію з сиренами в області. Акцентував на тому, що саму систему збудували в 60-70 роки минулого століття. При цьому така система є далеко не у всіх селах області. Ось чому було створено канали в месенджерах, які сповіщують населення про тривогу.
     Мер міста Покров Олександр Шаповал відзвітував про те, що ситуація у Покрові стабільна:
     – Комунальні послуги надаються, вулиці прибираються, соціальні установи працюють. Місто приймає переселенців та допомагає нашим Захисникам.
     Очільник Нікополя Олександр Саюк розповів про те, що вся інфраструктура та служби працюють у штатному режимі.
     Голова міста Апостолово Андрій Оса акцентував на тому, що всі підприємства критичної інфраструктури продовжують працювати у звичайному режимі, значних перебоїв із постачанням продуктів та медикаментів немає.
      Ми всі віримо у наші Збройні Сили та разом наближаємо нашу Перемогу!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11