МОГУТНЄ ШЕВЧЕНКОВЕ СЛОВО

«Борітеся – поборете!

Вам Бог помагає!

За вас правда, за вас слава

І воля святая!»

Тарас ШЕВЧЕНКО

 

     Ці пророчі рядки, як оберіг, перегукуються в палких серцях мільйонів українців, які вже 14-й день поспіль героїчно протистоять оскаженілим російським загарбникам, що нищать все на своєму шляху та вчиняють нелюдські злочини.

     Творчість видатного українського поета-революціонера, письменника, художника та мислителя Тараса Григоровича Шевченка саме зараз, на тлі війни, стає як ніколи актуальною, бо вона, як і все життя національного генія, пронизана нотами незламності українського народу у боротьбі за Цілісність та Незалежність:

“Свою Україну любіть.

Любіть її…Во врем’я люте.

В останню тяжкую минуту.

 

За неї Господа моліть.!..”

     Сьогодні виповнюється рівно 208 років із дня народження Великого Кобзаря. Поезія славетного сина України, навіть через два століття, як безмежне джерело мудрості, надихає наших захисників, консолідує народ і слугує надпотужною зброєю проти ворога. Безсмертне Шевченкове слово – безцінний скарб, який він залишив нам у спадок. Воно випромінує потужну енергетику в відгукується у домівках кожного з нас, мотивує і дарує впевненість у ПЕРЕМОЗІ.

     Ми обовʼязково вистоїмо, здолаємо темряву і ще примножимо величезний внесок талановитого генія у становлення незалежної Української державності.

     Наша прекрасна Батьківщина завжди буде сильною, квітучою, самостійною країною вільних людей! Цитуймо сьогодні Шевченка і надсилаємо його могутні цитати на фронт – у допомогу нашим Захисникам:

… І на оновленій землі

Врага не буде-супостата!

А буде син і буде мати,

 

І будуть люди на землі…”

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11