Оперативна ситуація на Дніпропетровщині

     За повідомленням очільника обласної державної адміністрації, керівника Ради оборони Дніпропетровської області Валентина Резніченко, ситуація у нашому регіоні стабільна: працюють лікарні, магазини, аптеки. Запаси ліків, топлива, продукти харчування — в достатній кількості.
     Посадовець закликав всі громади не зводити на дорогах саморобні блокпости, адже вони заважають руху транспорту в містах та селищах, а також можуть стати причиною затримки постачання їжі та ліків.
     — Я прошу узгоджувати дії по зведенню блокпостів зі штабом оборони. Адже затримка транспорту на данний час – недопустима, — зазначив Валентин Резніченко.
     Він вкотре нагадав громадянам про те, що зараз не буває навчальних сирен, всі вони – тривожні, і значать те, що почувши їх, люди повинні йти до укриттів.
     Начальниця управління цивільного захисту Дніпро ОДА Тетяна Куряченко розповіла, що мешканці нашої області отримують сигнали не тільки з гучномовців, але й у соцмережах. Так на Дніпропетровщині створено офіційні канали в Вайбері та Телеграмі, де дублюються повідомлення про тривогу. Оповіщення також здійснює радіо «Інформатор», телеканали «11», «34» й «Дніпро TV».
     Мер Покрова Олександр Шаповал відзначив, що ситуація у місті контрольована, всі служби працюють у цілодобовому режимі, ведеться патрулювання міста. Він акцентував на тому, що сирена вмикається автоматично через пульт управління Дніпропетровської області. Це значить, що в області є загроза удару з повітря.
     Важливо! У Вайбері створена група «Сирена міста Покров», де надається інформація початку тривоги і її відбою. Треба слідкувати за нею.
     Олександр Шаповал закликав мешканців суворо дотримуватися комендантської години, а також завжди мати при собі документи, що посвідчують особу.
     Голова Кривозької РДА Євген Ситниченко зранку відзвітував про те, що територія району – під контролем, а всі підприємства працюють у штатному режимі.
     Мер міста Апостолово Андрій Оса у зверненні доповів про ситуацію, зазначивши, що цієї ночі була повітряна тривога, але, на щастя, все минулося.
     У штатному режимі працює інфраструктура Нікополя. Про це доповів очільник Олександр Саюк. Окрім цього, він розповів, що до міста прибули 200 переселенців, яким забезпечено всі умови для тимчасового перебування у Нікополі.
     Наостанок усі посадовці подякували Збройним Силам України, та закликали людей триматися, захищати нашу країну та вірити у Перемогу!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11