«Кобзар спецназу» та кумедний «Мишасько» завітали до Покрова

     На минулому тижні Покров зустрічав надзвичайно талановиту, щиру та мудру людину, справжнього сина своєї Батьківщини, який знає ціну життя і правди, автора і виконавця пісень, письменника, волонтера та ветерана Афганської війни – В’ячеслава Купрієнка.

     Він приїхав до нашого міста із презентацією дитячої книги «Мишасько і розгардіяш» та нового альбому «Піхота» – вже 9-го за своєю офіційною кількістю. На перший погляд, ці два проекти одного автора просто не можуть бути поєднані, адже вони – зовсім протилежні за змістом та значенням. А виявляється їх поєднують категорії глядачів, дуже схожих за своєю внутрішньою сутністю: діти та військові – вони «без масок» та фальші, зі щирими почуттями та «оголеним» серцем. До речі, саме побратими-афганці з Покрова (Олександр Грінер, Володимир Малий, Валерій Курочка, В’ячеслав Труфанов та інші) стали головними слухачами творчого вечора В’ячеслава Купрієнка у нашому місті..

     Якщо пройтись сторінками його біографії, то сам В’ячеслав родом з Алчевська Луганської області. У 1985 році закінчив факультет розвідки Київського вищого загальновійськового командного училища ім. М.В. Фрунзе, за фахом: командна тактична розвідка, китайська мова. У 1987-1989 служив в Афганістані на посаді командира групи спеціального призначення. Саме в «гарячій точці» він написав і виконав свою першу пісню. А на початку 2000-х В’ячеслав Купрієнко вже стояв на великій сцені свого першого міжнародного фестивалю «Віват, Перемога». Після нього було ще дев’ять, але вже з «різними присмаками».

     Переломним у житті та біографії автора-офіцера став революційний 2014-й. Цей рік перевернув світогляд В’ячеслава, який примкнув до тих, хто захищає своє право БУТИ.

     Тепер він – «Кобзар спецназу», чим дуже пишається, і безтурботний Мишасько – улюблений друг дитячої аудиторії.
     Докладніше про знайомство з «трьома В’ячеславами» читайте на сторінках «ЗМ». Зустрічі з цією багатогранною людиною буде присвячено не один випуск.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11