У Покрові вшанували героїв-ліквідаторів

     14-го грудня 1986 року було завершено будівництво саркофагу над четвертим зруйнованим енергоблоком Чорнобильської атомної електростанції – місця наймасштабнішої техногенної катастрофи в історії людства…

     Тому саме сьогодні, 35 років потому, ми згадуємо подвиг тих, хто приборкував радіаційне пекло. Біля пам’ятного знаку «Землякам, які в ім’я життя пройшли скрізь полум’я Чорнобиля», відзначили День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Зібрались представники влади та громадськість, щоб віддати шану справжнім героям, яким вдалося локалізувати аварію і тим самим врятувати нашу країну і цілий світ від нищівної радіації.

     Урочисту церемонію з нагоди пам’ятної дати очолив секретар міської ради Сергій Курасов. Грамотами міського голови, за патріотичне виховання молоді та активну життєву позицію, були відзначені такі ліквідатори: Олександр Яриш, Олег Кульбаченко, Олександр Бондарець та Петро Штромило. Подякою народного депутата Дениса Германа за активну життєву позицію нагородили Михайла Буданова, Сергія Петрушина, Валерія Усенка та Володимира Паніхіна.

      До слова був запрошений голова громадської організації «Союз Чорнобиль», ліквідатор Юрій Середа:
      – Шановні чорнобильці! Час невпинно летить. 35 років тому сталася найжахливіша катастрофа людства. І Ви ціною здоровʼя, зі всією відповідальністю зробили все, аби зараз ми мали можливість жити і працювати. 600 чоловік з нашого міста брали участь у ліквідації аварії, на жаль 274 вже немає поряд з нами. Але ми повинні бути сильними і відповідальними, пам’ятати цей подвиг в ім’я життя та передавати його значущість прийдешнім поколінням, аби подібного ніколи не повторилося.
      Юрій Дмитрович, від імені всіх мешканців міста, побажав ліквідаторам міцного здоровʼя та людської вдячності.
      Хвилиною мовчання та покладанням квітів вшанували загиблих внаслідок аварії на ЧАЕС.
      Завершили мітинг загальним фотографуванням героїв-чорнобильців, які подарували нам майбутнє…

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11