Учасник АТО Максим МІЩУК – борець за Свободу та Гідність України!

     21 листопада в нашій державі відзначається День гідності та свободи. Історично ця дата збігається з початком двох революцій: Помаранчевої (2004 року) та Революції Гідності (2013 року). В цей час українці повстали проти антинародних рішень влади, внаслідок яких нанівець зводилися національні інтереси держави. Демократичні цінності, права та свободи людини опинилися під загрозою. Це унеможливлювало подальший розвиток країни європейського зразка, а навпаки – призвело б до її занепаду. Прості українці сотнями тисяч вийшли на вулиці міст, засвідчуючи свій протест проти ганебних дій тодішніх очільників держави. Шляхом революції вони змогли відстояти ідеали демократії, і дотепер продовжують боротьбу за Незалежність і цілісність державних кордонів. Ціною власного життя та здоров’я наші захисники стримують агресора та оберігають рідну землю. Серед творців новітньої історії чимало покровчан та працівників комбінату. Сьогодні ми розповімо про одного з них. Знайомтесь, Максим МІЩУК учасник антитерористичної операції на Сході України, водій Колони технологічних перевезень Автотранспортного цеху.

     Максим з дитинства мріяв служити в українській армії. Тому в 2013 році, не чекаючи повістки, добровільно прийшов до військкомату. На той час він закінчив навчання у Покровському центрі підготовки і перепідготовки робітничих кадрів та здобув такі прфесії: «Машиніст екскаватора», «Електрогазозварник», «Електрослюсар (слюсар) черговий і з ремонту устаткування», «Стропальник».
     На строкову службу молодий хлопець потрапив у квітні 2013 року в 301 зенітний ракетний полк, який дислокується в місті Нікополь. 26-го листопада був прийнятий на військову службу за контрактом до Збройних Сил України. Два роки тривало навчання в військовій частині Інгулецького району міста Кривий Ріг. В зону АТО Максим Міщук потрапив наприкінці літа 2016 року. Його 301 зенітний ракетний полк виконував військові завдання на бойових позиціях та здійснював прикриття важливих обʼєктів.
     Через 4 місяці військової місії в Донецькій і Луганській областях солдати повернулись на ротацію. Певний час проходили навчання, а потім знову рушили в зону АТО. Напружену ситуацію в «гарячих» точках ускладнювала сувора зима з тривалими морозами. Віддано виконуючи військовий обовʼязок перед державою, Максим отримав обмороження і потрапив до шпиталю.
     Після відновлення Максим продовжував службу у військовій частині, доки не надійшло розпорядження, згідно якого зенітний ракетний полк відправляли на бойове завдання. Максим Міщук вирушив туди у якості водія. Він брав участь у відбудові обʼєктів інфраструктури, призначених для цивільного захисту населення.
     Найстрашніше, що йому довелося пережити на війні – втрата друга. Його побратим отримав смертельне осколкове поранення. Ця рана глибоко засіла в серці Максима та не загоюється навіть з часом.
Захисник, пройшовши стежками війни, дещо усвідомив:
     – Людське життя може обірватися несподівано. Тому потрібно цінувати і радіти кожній його миті. Ніколи не можна здаватися і опускати руки. Тільки вперед!
     … Після закінчення контракту Максим Міщук долучився до колективу комбінату. В грудні 2018 року він влаштувався водієм технологічних перевезень в Автотранспортний цех. Тепер за кермом автомобіля «Volvo» сумлінно виконує професійні обовʼязки, які полягають в перевезенні гірничої маси із карʼєрів.
     Наче за іронією долі, його напарником в екіпажі став Олександр Кушнаренко – ветеран Афганської війни, батько двох захисників України.
     Отже, Максим Міщук і Олександр Кушнаренко – учасники бойових дій, лише з різницею у 25 років. Тому вони завжди знаходять спільну мову. Як на передовій, так і в мирному житті, напарники з честю та повною відповідальністю виконують свої завдання.
     Наш герой АТО і зараз не втрачає бойовий хист. Восени минулого року він пройшов військову перепідготовку в селищі міського типу Гвардійське Дніпропетровської області, у 25 окремій Січеславській повітряно-десантній бригаді, що знаходиться у складі Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. В майбутньому, якщо ситуація на фронті загостриться, наш боєць готовий знову зі зброєю в руках стати на захист рідної Батьківщини.
     Ми дякуємо Вам, Максиме, за відданість Україні. Коли поряд з нами знаходяться такі мужні чоловіки, ми можемо бути впевненими в безхмарному майбутньому нашої держави! Низький уклін всім героям, які відстояли демократичні ідеали під час революції Гідності та продовжують захищати мирне небо над Україною.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11