День Незалежності у квітучому парку

     24-го серпня творчий марафон Незалежності з 17 години продовжився у парку ім. Б. Мозолевського.

      Спочатку в центральній зоні невимушеним фоном лунали музичні композиції талановитих виконавців Покрова. Неподалік розгорнулася виставка народних майстринь, серед яких ми побачили знайомі обличчя.
      Дуже індивідуальна, надзвичайно талановита і завжди вишукана жінка – Людмила Сахненко (працює у Відділі кадрів та навчання Покровського ГЗК). Поряд із майстринею – її світобачення у мініатюрі – прикраси та аксесуари з бісеру, амулети, кулони, вишиті на тканинній основі, м’які іграшки із витонченим доповненням особистого.
     За сусіднім столиком розмістились творчі доробки ще однієї нашої колеги – Олени Рибцової, котра працює у Відділі головного маркшейдера. Поряд з мамою – обдарована донечка, спадкоємиця її таланту – Ганна Мельничук (викладач Дитячої школи мистецтв). Їхні шедеври – це розписані дощечки, тарілки, шкатулки, гребінці, брелки, мініатюрні фігурки, ручки, дзиґи та інше. Вони яскраві та барвисті, з тонкими лініями, виведеними руками справжнього майстра. Олену, як правило, захоплюють природні пейзажі – краплинки роси, ягоди шипшини, небесна блакить і самотній мрійливий кіт, який любується нічним містом. Ганна – вихованка школи петриківського розпису. Цій техніці вона навчалась у колоритній атмосфері самої Петриківки, де жила цілий рік. Говорить, що її витвори линуть від серця. До речі, і піаніно на площі ім. І. Сірка розписане рукою майстрині.

     Поки ми спілкувались із народними умільцями зі сцени залунали фанфари і запросили всіх охочих на тематичний концерт, присвячений Україні… Її оспівували, їй присвячували мелодії музичних інструментів, для неї танцювали, на її честь лунали віршовані рядки словами милозвучної мови. Саме так у коханні та вірності рідній Батьківщині освідчувались таланти Покрова: Аристарх Черенков, Мілена Полянська, Анастасія Бойко-Костіна, Марія Халіменко, Марія Колядіна, Андрій Безпавлий; Даніїл Піхтін, Аліна Футорна та Марія Свирида (клуб бально-спортивного танцю «Грація»), зразковий ансамбль сучасного танцю «Вулиця ритмів»; Еріка Токар, Максим Попов та Захар Болдир, Софія Балтян, студія сучасного танцю «Формейшн».

       Всі вони у неперевершеному концерті об’єднали незалежні серця покровчан, запалили в них вогник віри і надії в рідне місто та країну. У черговий раз переконали нас в тому, що Україна – найбагатша держава у світі, бо в ній живуть творчо обдаровані та духовно збагачені люди.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11