«Покоління Z» на крилах сонячної «Чайки»: пряма трансляція

     Ось і добіг свого завершення оздоровчий сезон в Дитячому комплексі «Чайка» Покровського гірничо-збагачувального комбінату. Прекрасною можливістю цікаво та незабутньо провести літні канікули скористались діти працівників нашого підприємства і підприємств-партнерів, всього – 450 осіб. Як проходило дитяче дозвілля у таборі – «ЗМ» запитувала особисто, напередодні Дня Незалежності України.

 

     Екскурс чарівною країною дитячого відпочинку для нас провела старший вихователь Тетяна Курочка. Виявилося в «Чайці» дуже люблять бешкетувати, влаштовувати веселі заходи, на яких часто вдаються до пустощів. Що не кажи, а жага до змагань в таборі тільки підсилюється, тому парні загони завжди протистоять непарним на різноманітних конкурсах: «Детективи проти екстрасенсів», пародій, малюнків на асфальті «TikTok», плакатів «Мій улюблений загін», візитівок в стилі 80-х, навіть влаштували спортивну програму «YouTube проти Instagram».

      У такому стрімкому ритмі розваг у мешканців табору не на жарт прокидається апетит, тому вони полюбляють смачно поїсти, роблять це 6 разів на день. На щастя, тут різноманітно та ситно годують, меню – на будь-який смак. На сніданок зазвичай подають гарнір з м’ясними котлетами або рибою, хліб, сир, ковбасу, какао, каву або чай з молоком; на другий сніданок – сік; на обід – борщ, суп або солянка, гарнір з м’ясом, кисіль, компот або чай і обов’язково свіжі фрукти; на полуденок – свіжу випічку з ряжанкою або кавою з молоком; на вечерю – кашу, нагетси, котлети, шніцелі, овочевий салат, до чаю чи какао пропонують хліб з маслом, буває і молочне; а на вечірній перекус о 21.00 – чай з печивом, цукерками або ряжанку з пухким ріжком. Такий насичений і збалансований режим харчування дітям дуже подобався, про що вони особисто нам розказували.

      Подорожуючи табором, ми побачили як діти захоплено грали в теніс і співали в караоке у скляній будівлі. На спортивному майданчику відбувалися волейбольні баталії. В затінку альтанок під акомпанування Анатолія Середи розспівувалися юні вокалісти. А в корпусі діти захоплено займалися творчістю на різноманітних гуртках: власноруч майстрували сувеніри з Анастасією Богданович, вчилися шити іграшки з Тетяною Чепінською, займалися образотворчим мистецтвом з Юлією Киясь.

     Саме там, на гуртку малювання, ми познайомилися з милою дівчинкою – 8-річною Дашею. Виявилося, вона вперше приїхала в «Чайку». Її тато Ігор Травка – начальник відділення Служби охорони, а дідусь Володимир Травка – начальник відділу організації праці та заробітної плати Покровського ГЗК. Даша розказала, що на гуртках вона із задоволенням малює, вишиває, вчиться робити різні сувеніри. Ще дівчинка брала участь у спортивних змаганнях, ходила на дискотеки. У загоні «Турбоїжаки» потоваришувала з багатьма дітьми. Задоволена харчуванням, із улюбленої їжі в таборі назвала таку: макарони, омлет, сік, банани.

     Заглянули ми і в кімнати, де побачили гарні умови проживання: зручні ліжка, новий лінолеум, сучасні тумбочки і шафи. Одним словом – діти задоволені.

     Продовжуючи нашу прогулянку, ми зустріли компанію підлітків з 5-го загону. Виявилося, що їхні батьки працюють на підприємстві «ДНІПРОАЗОТ». Роман, Ганна, Сніжана, Кирило і Денис розповіли, що вони вперше приїхали до «Чайки», і дуже цьому раді:

      – Наш загін називається «Нон-стоп». Тому ми, разом з вожатим Максимом Салоїдом та вихователем Тетяною Широковою, дуже активні, позитивні та спортивні. Годують тут смачно, як вдома, особливо апетитні нагетси, пюре, солянка, сосиски, сік, ряжанка…

     Дуже позитивною та товариською дівчинкою виявилася донечка контролера продукції збагачення Відділу технічного контролю Тетяни Кривошей. 12-річна Надя з 5-го загону була в таборі і в першому заїзді. Їй все настільки сподобалося, що вона знову захотіла сюди приїхати:

     –У таборі мене вважають дуже популярною,тому що я весела і класно танцюю на дискотеках. Мені тут все подобається. Найцікавіше – брати участь у спартакіаді. Також я не уявляю себе без творчості.

     На пірсі тим часом готували танцювальний номер. Тут ми познайомилися з 13-річною Кароліною із 3-го загону. Її тато Віталій Ковтун – слюсар в Чкаловському кар’єрі №2. У таборі Кароліна вже 4-й раз, і мріє приїхати знову. Тут вона – спортивна гордість, якою пишається весь загін на чолі з вихователем Дар’єю Костецькою та вожатим Віталієм Борисковим. У «День силача» тендітна дівчинка підтягнулася аж 20 разів!

     Син лаборанта хімічного аналізу та системного адміністратора Ольги та Ігоря Ірзи, 11-річний Андрій із 5-го загону, розповів, що в табір він приїхав не один, а з сестрою Дариною. Його тут повністю все влаштовує: хороші вихователі, цікаві розваги, смачне харчування.

      На території «Чайки» ми познайомилися і з привітним хлопцем – Денисом. Він син бухгалтера Марини Сичової і начальника спеціалізованої лабораторії електромеханічних вимірювань Центральної енерголабораторії Ігоря Сичова. Виявилося, що хлопець обожнює проводити літо в таборі, приїздить сюди, починаючи з першого класу.

     Під час нашого спілкування діти щиро вітали Україну з 30-річчям Незалежності. До привітань приєдналася прогресивна, креативна, згуртована команда педагогічного колективу «Чайки», на чолі з директором Маргаритою Глазковою і начальником табору Олександром Омельянченком:

      – Ми любимо Україну, яка для нас понад усе! Бажаємо українцям процвітання, миру, любові, взаєморозуміння, щастя, сімейного благополуччя, здоров’я, добробуту і завжди – тільки гарного настрою! З Днем Незалежності, Україно!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11