Підтримай Петицію – збережи своє робоче місце та захисти підприємство!

       19-го березня 2021 року на державному офіційному сайті була зареєстрована електронна Петиція-звернення до Президента України Володимира Зеленського №22/114616-еп (https://petition.president.gov.ua/petition/114616). Її зміст звучить так (цитуємо): «Відмінити ПОСТАНОВУ КМУ від 3 лютого 2021 р. №77 «Про затвердження переліку машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки та внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» та повернути в дію ПОСТАНОВУ КМУ від 3 березня 2020 р. №207 «Про внесення змін до Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки».
       Необхідність збору підписів за Петицію виникла через згубний зміст Постанови №77, який негативно вплине на діяльність приватних підприємств, установ та організацій. У тому числі і Покровського гірничо-збагачувального комбінату.
      Діяльність нашого комбінату направлена на видобуток руди відкритим способом (в кар’єрах), її збагачення та виробництво концентрату на фабриках. Для досягнення цієї мети виконується низка робіт та експлуатується відповідне устаткування, яке в законодавчому полі віднесено до «груп ризику» «А» і «Б».
      «А» – це та категорія робіт і обладнання, виконання та експлуатація яких потребує наявності декларацій, які видаються безкоштовно Державною службою України з питань праці (Держпраці).
        Більш серйозно та жорстко з боку держави контролюється «група Б». На право виконання робіт та використання для цього відповідних машин, механізмів й устаткування необхідно отримати дозвіл. Він передбачає проходження платної експертизи, котру здійснюють, як Ви думаєте, хто? Правильно – експертно-технічні центри, підконтрольні Держпраці.
       А тепер увага! Якщо до 2021 року нормативна база щодо переліченого була досить лояльною для такого підприємства, як наше – мала більш декларативний (а не дозвільний) характер. То із введенням у дію Постанови №77, від 3 березня 2021 року, все стало навпаки. Перелік робіт підвищеної небезпеки збільшився, як і кількість обладнання, котре потребує отримання декларації або дозволу на його експлуатацію.
        Продовження дії Постанови №77 сприятиме тому, що діяльність приватних підприємств буде максимально залежною від контролюючих органів. Адже виконання робіт або експлуатація механізмів без наявності декларації чи дозволу може закінчитись забороною. Забороною на запуск конвеєра, верстата, електричної машини, а потім екскаватора, роторного комплексу, фабрики або ремонтного цеху. Це негативно вплине не тільки на діяльність Покровського ГЗК, а й потягне за собою втрату робочих місць для кожного з нас.
 
        З огляду на такий стан справ, адміністрація Покровського ГЗК звертається до кожного з працівників колективу із закликом підтримати запропоновану Петицію і дати шанс приватним підприємствам, які надають тисячам людей робочі місця та наповнюють бюджети всіх рівнів, стабільно працювати.
 
       Для того, щоб підтримати Петицію (№22/114616-еп), треба:
1. Зайти на сайт за таким посиланням: https://petition.president.gov.ua/petition/114616.
2. З правого боку Ви знайдете рядок «Авторизуватися» – натисніть на нього.
3. Потім оберіть зручний спосіб, за яким Вам легше увійти в систему: за допомогою електронного підпису або через банк.
4. Якщо Ви обрали варіант «через банк», натискаємо на стрілочку й обираємо фінансову установу, зручну для Вас (наприклад, ПриватБанк).
5. Натискаємо «Продовжити» і підтверджуємо свій вхід до інтернет-банкінгу.
6. Система Вас знову повертає до тексту Петиції із можливістю віддати свій голос за неї.
 
        Не залишайтесь байдужими до себе та свого підприємства. Давайте консолідуємо наші сили та разом спробуємо домогтися перегляду Постанови №77. Часу обмаль – всього 24 дні, а кількість підписів має сягнути 25 тисяч, щоб Президент звернув увагу на документ та отримав можливість прислухатись до позиції «людей праці».

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11