З 27 на 28 березня переходимо на літній час

 

     Верховна Рада поки що не змогла скасувати перехід на літній час. Відповідний законопроєкт був відправлений до профільного комітету на доопрацювання.

      Нагадаємо, що народні депутати на засіданні 19 березня не змогла ухвалити в другому читанні законопроєкт, що передбачає скасування переходу на літній час. За його ухвалення з в цілому проголосували 212 депутатів за необхідних 226-ти. Законопроєкт відправили у профільний комітет на доопрацювання для повторного другого читання.

      Стаття 5 цього законопроєкту передбачає, що сезонний перехід часу в Україну надалі не здійснюватиметься. Водночас пропонується зафіксувати в Україні зимовий час (UTC +2 за міжнародною системою Coordinated Universal Time).

      Також на всій території України без винятку пропонується встановити єдиний київський час. Ініціатор законопроєкту вважає, що це забезпечить захист територіальної цілісності та зміцнення національної безпеки України, оскільки на тимчасово окупованих територіях країни встановлений час Російської Федерації, зазначає інформагенція «Інтерфакс-Україна».

     Думки з приводу переведення стрілок годинника в Україні розділились, і у кожної із сторін є свої аргументи. Як, наприклад, у нашого підприємства, працівники якого підтримали загальне звернення до урядовців з приводу фіксування на постійній основі літнього часу на всій території держави. Адже таке рішення позитивно вплине на виробничий процес, в плані економії енергоресурсів та підвищення продуктивності праці людей. В той же час, у представників робітничих професій, котрі працюють за 12-годинним графіком, буде залишатись проміжок світлового періоду для активного дозвілля.

      Тобто, питання переходу на той чи інший часовий вимір поки що залишається відкритим. Тому перехід на літній час в Україні буде здійснено у ніч на 28 березня. Не забудьте перевести свої годинники на годину уперед, щоб не запізнитись на важливий захід або не проспати неповторні життєві миттєвості.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11