На сесії міської ради звітували про виконання бюджету за минулий рік

      24-го лютого відбулось чергове засідання сесії Покровської міської ради, під час якого було розглянуто більше 20 питань. Основним із всього переліку був звіт про виконання бюджету на 2020 рік, який озвучила начальник фінансового управління Тетяна Міщенко. Серед присутніх на сесії були й депутати від промислової групи – Дмитро Міщенко, Віталій Малий та Андрій Барабах.
      Зайнявши своє місце за трибуною, Тетяна Володимирівна розпочала доповідь із того, що бюджет Покровської міської об’єднаної територіальної громади-2020 по власним надходженням спочатку був запланований на рівні 269 млн 800 тис. грн, а пізніше скорегований до 256 млн 800 тис. грн. Фактичні ж надходження склали 249 млн 200 тис. грн, тобто 97,1%. Як пояснила доповідач, 2,9% недовиконання виникли через поширення коронавірусної хвороби, недоотримання плати за землю та податку на нерухоме майно у зв’язку із встановленням податкових канікул для фізичних та юридичних осіб у вересні 2020 року.
      Основними джерелами наповнення дохідної частини загального фонду є податок та збір на доходи фізичних осіб, земельний податок та податок на нерухоме майно.
      “Левову частку” надходжень до бюджету (51%) становить податок та збір на доходи фізичних осіб. За цією статтею доходів у 2020 році до місцевої скарбниці надійшло 128 млн 200 тис. грн, що на 7,8% більше ніж у 2019-у. Це пов’язано із зростанням мінімальної заробітної плати з січня 2020 року до 4 тис. 723 грн. В рамках зазначеного податку Покровський ГЗК перерахував до бюджету Покрова 61 млн 600 тис. грн (48% від загальної суми податку, що надійшла до бюджету).
      33% місцевих доходів складає податок на землю, надходження від якого розраховано на рівні 81 млн 700 тис. грн – 94,9% від запланованого показника. У порівнянні з 2019 роком надходження збільшились на 4,8% або на 3 млн 800 тис. грн.
       Податок на нерухоме майно виконано на 87%, надходження склали 9 млн 300 тис. грн при плані 10 млн 700 тис. грн. Зростання в порівнянні з минулим роком склало 29,3% або 2 млн 100 тис. грн.
       Видатки міського бюджету за рахунок власних надходжень у 2020 році по загальному та спеціальному фонду освоєні в обсязі 247 млн 200 тис. грн – 91% від запланованого. За рахунок цих коштів у повному обсязі виплачено заробітну плату працівникам бюджетної сфери, заклади соціальної сфери забезпечено продуктами харчування, збережено безкоштовне харчування для учнів 1-4 класів та пільгових категорій. Також здійснювався підвіз дітей до шкіл міста, в повному обсязі сплачено за комунальні послуги та енергоносії, здійснено пільгові перевезення окремих категорій громадян автомобільним транспортом. Протягом звітного року надавалась матеріальна допомога громадянам. Кошти також спрямовували на заходи з запобігання поширення коронавірусної інфекції, на матеріально-технічне забезпечення об’єктів, соціальної, медичної та освітньої галузей. Проводились капітальні ремонти покрівель житлових будинків, в тому числі ОСББ, внутрішьнобудинкових мереж, внутрішньоквартальних доріг, тротуарів та інших об’єктів інфраструктури міста.
      Тетяна Міщенко у своїй доповіді окремо зупинилась на поясненні терміну “міжбюджетні трансферти”. Це – ті кошти, що передаються з державного або обласного бюджетів до міського бюджету за цільовим призначенням. Отже, у 2020 році міжбюджетних трансфертів по загальному фонду державного бюджету надійшло 88 млн 100 тис. грн. Сюди належить освітня субвенція, яка перерахована на заробітну плату тільки педагогічним працівникам у сумі 57 млн 100 тис. грн. Медична субвенція у розмірі 8 млн 900 тис. грн була спрямована на заробітну плату спеціалістам Центральної міської лікарні.
      Після завершення звіту про виконання міського бюджету у 2020 році він був погоджений депутатами, як і більшість наступних питань, котрі розглядались на сесії. Але на розгляд місцевих обранців були винесені два проєкти, які не набрали потрібної кількості голосів…

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11