Новообрані депутати ухвалили головний фінансовий документ Покрова

     17-го грудня відбулось 1 пленарне засідання II сесії Покровської міської ради нового скликання. Черга денна містила чимало актуальних питань, та найважливішим з них стало прийняття бюджету територіальної громади Покрова на 2021 рік. Про що ще йшлося на засіданні – більш докладно у матеріалі наших кореспондентів.
У складі виконкому – представник комбінату
     Насамперед хочемо повідомити нашим читачам гарну новину. Розглянувши лист Голови правління АТ «ПОКРОВСЬКИЙ ГЗК», депутата міськради Сергія Шуваєва, місцеві обранці більшістю голосів підтримали введення до складу виконавчого комітету Покровської міської ради технічного директора комбінату Віктора Бондарця. Це означає те, що Віктор Іванович буде брати участь у прийнятті важливих рішень стосовно життєдіяльності Покрова. Ми щиро вітаємо його з цим призначенням.
Депутати затвердили головний фінансовий документ міста-2021
     Начальник фінансового управління Тетяна Міщенко озвучила основні пункти бюджету Покрова на 2021 рік. Так, Тетяна Володимирівна відзначила, що доходи бюджету міста передбачені в сумі 406 млн 714 тис. 602 грн. Цей показник складається із доходів загального фонду у розмірі 398 млн 263 тис. грн та спеціального фонду, що складає 8 млн 451 тис. 402 грн. Якщо у 2020 році наповнення міської скарбниці планували у розмірі 346 млн 947 тис. 600 грн, то наступного року цей показник збільшиться на 17%.
     Загальний фонд міського бюджету буде наповнюватися завдяки основним податкам. Традиційно більшу частину надходжень складе податок на доходи фізичних осіб, який на 2021 рік запланований на рівні 174 млн 20 тис. грн. Якщо порівняти ці кошти з тими, які входили до бюджету 2020 року і складали 141 млн 200 тис. грн, то можна констатувати збільшення надходжень на 23%.
Другий пункт наповнення бюджету – плата за землю. У 2021 році очікуються надходження у розмірі 92 млн 750 тис. грн проти 87 млн 500 тис. грну 2020-му. На 25% зростуть прибутки від оплати екологічного податку– з 750 тис. грн у 2020 році до 940 тис. грн у 2021-му.
Яким чином Покров розпоряджатиметься коштами бюджету?
     Перш за все, слід зазначити, що збільшаться і видатки міськогобюджету: з 343 млн 872 тис. 644 грн
у 2020 році до 400 млн 853 тис. 802 грн у наступному (тобто на 16%). За рахунок надходжень до міського бюджету будуть реалізовуватися проєкти стосовно освіти, охорони здоров’я, житлово-комунального господарства, соціальної сфери, спортивних закладів та інших міських програм.
     На утримання закладів освіти у 2021 році планується витратити кошти у розмірі 222 млн грн, в тому числі освітня субвенція складе 74 млн 265 тис. грн.
     Медична галузь отримає фінансування у розмірі 12 млн 530 тис. грн, в тому числі: первинна ланка – 2 млн 938 тис. грн, вторинна – 9 млн 592 тис. грн.
     Не залишаться без уваги і соціальні установи. Так, на утримання та розвиток Територіального центру виділено 5 млн 61 тис. грн. Нещодавно створений малий груповий будинок «Надія» отримає фінансову підтримку на рівні 1 млн 925 тис. грн, а Центр молоді 1 млн 178 тис. грн.
     Культурне життя Покрова підтримають сумою в 12 млн 869 тис. грн.
     Належну підтримку одержить і спортивна сфера міста. Наприклад, на потреби Дитячо-юнацької спортивної школи ім.Д.Дідіка міський бюджет спрямує 7 млн 265 тис. грн.
     Окрім цього, до бюджету ввійде пункт про фінансування міських програм, на що заплановано витратити 10 млн 524 тис. грн. Також у наступному 2021 році продовжиться реалізація Програми партиципаторного бюджетуванняБюджету участі, на що закладено 500 тис. грн.
      Видатки на обслуговування бюджетної сфери визначено у розмірі 322 млн 183 тис. грн. На фінансування комунальних підприємств заплановано більше 36 млн грн.
     Програма будівництва, реконструкції, ремонту об’єктів соціальної та комунальної сфер міста у 2021 році наповниться на рівні 81 млн 486 тис. грн за рахунок фінансування усіх джерел.
     Таким чином, мешканці 36-го мікрорайону можуть розраховувати на реконструкцію міжквартальної території з улаштуванням тротуарів та велодоріжок. Вартість цього проєкту складе 6 млн 377 тис. грн.
     Традиційно, у 2021 році, будуть проводитися капітальні ремонти: ліфтів (1,5 млн грн), покрівель житлових будинків (12 млн грн), доріг(800 тис. грн), внутрішньоквартальних територій (7 млн 484 тис. грн), вимощення та тротуарів житлових будинків (2 млн грн).
     На підтримку ОСББ, а саме проведення капітальних ремонтів, буде виділено 1 млн грн.
     З метою покращення якості відпочинку покровчанв улюбленому місці – парку ім.Б.Мозолевського, вже наступного року там планується будівництво корту для бадмінтону вартістю 900 тис. грн.
      Не залишиться без уваги і Шолоховський старостинський округ, на проведення ремонтів та реконтрукцій в якому заплановано майже 22 млн грн. Так, на капітальний ремонт асфальтобетонного покриття проїзної частини ділянок вулиць Сонячна та Центральна буде виділено 3 млн 283 тис. грн. Також здійснять реконструкцію зовнішнього освітлення вулиць с.Миронівка вартістю 120 тис. грн. Для проведення поточного ремонту доріг старостинський округ отримає кошти у розмірі 500 тис. грн. На будівництво водогону для підключення с. Шолохове до мереж МКП «Покровводоканал» (розроблення КПД, експертиза, технагляд) перерахують 17 млн грн.
     У розпорядженні підприємства «Добробут» у 2021 році будуть 25 млн 992 тис. грн. В тому числі, буде здійснено нагляд за зеленими насадженнями на суму 5 млн 79 тис. грн, виконуватимуться роботи з вуличного прибирання та утримання об’єктів й елементів благоустрою4 млн 880 тис. грн, утримання та ремонт малих архітектурних споруд загальною вартістю1 млн 789 тис. грн, утримання парків та скверів обійдеться місту у 4 млн 942 тис. грн.
Покров з Програмою соціально-економічного та культурного розвитку
     Цей документ на сесії міськради презентував заступник міського голови Олександр Чистяков. Основним завданням програми стало забезпечення збереження рівня і якості життя населення на основі стабілізації економічного стану в місті, створення умов для збереження існуючої інфраструктури бізнесу, залучення інвестицій для створення нових робочих місць, підвищення ефективності енергоспоживання, збереження міської інфраструктури, ЖКГ, об’єктів культури і спорту, забезпечення необхідного рівня соціальних, медичних та освітніх послуг. У 2021 році на реалізацію запланованого буде витрачено 297 тис. 962 грн.
Затвердили ще низку програм
     Депутати підтримали міську цільову Програму національно-патріотичного виховання населення Покровської міської територіальної громади Дніпропетровської області на 2021-2025 роки. Її метою стало: створення та розвиток комплексної системи національно-патріотичного виховання населення на основі формування й утвердження принципів любові і гордості за власну державу, її історію, мову, культуру, науку, спорт; усвідомлення громадянського обов’язку та зміцнення якостей патріота, громадянина України. Від реалізації Програми очікують позитивних результатів – виховання почуття вірності, любові до Батьківщини, збереження та шанування національної пам’яті; підвищення інтересу молоді щодо служби у Збройних Силах України.
     Також підтримали міську Програму «Здоров’я Покровчан на період до 2023 року». Виконання її пунктів сприятиме поліпшенню демографічної ситуації, збереженню і зміцненню здоров’я населення шляхом впровадження здорового способу життя, підвищенню якості та ефективності надання медичної допомоги, з пріоритетним напрямом профілактики та лікування хронічних неінфекційних та інфекційних соціально-небезпечних захворювань.
     Не менш важливим рішенням стало затвердження Програми забезпечення та захисту прав дітей Покровської міської територіальної громади на 2021-2025 роки. Вона покликана сприяти: захисту прав та інтересів дітей різних категорій, зокрема дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, також дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах.
Обрано нового старосту
     Депутати одноголосно підтримали кандидатуру нового старости Шолоховського старостинського округу Покровської міської ради. Ним став Євген Лісніченко. Євгена Олександровича також включили до складу виконавчого комітету.
     Наостанок до слова був запрошений депутат обласної ради від Нікопольського району, головний лікар КП «Нікопольська центральна районна лікарня» Андрій Палош. Андрій Андрійович вручив міському голові Олександру Шаповалу почесну грамоту та годинник від голови облради. Також висловив свою підтримку та побажав Покрову подальшого успішного розвитку.

     На цьому порядок денний було вичерпано. Наступне пленарне засідання сесії заплановане на 24-те грудня. Про нього Ви дізнаєтесь в останньому випуску «ЗМ» у 2020 році.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11