Діалог з людьми – шлях до взаєморозуміння

     Саме так вважають депутати Покровської міської ради від комбінату. І свою позицію вони у черговий раз доводили під час особистого прийому громадян, який символічно відбувся 1-го вересня, у День знань. Його проводили такі депутати: Володимир Травка, Євген Запускалов та Сергій Нагорний, під головуванням Людмили Сорокіної. Діалог із городянами підтримував і член виконкому Сергій Поровай. Із своїми особистими питаннями стосовно благоустрою, ремонту доріг, стану здоров’я та працевлаштування до місцевих обранців звертались покровчани різного віку, кожен з яких не залишився без допомоги або слушної поради.

     Першою до місцевих обранців звернулась тяжкохвора пенсіонерка – вдова колишнього працівника комбінату. Жінка зі сльозами на очах просила депутатів розібратись у складній ситуації, в яку вона потрапила. Коли її чоловік (ветеран нашого підприємства з більш ніж 30-річним стажем, учасник ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС) помер, дружина скористалась правом переходу на 50% його пенсійного забезпечення. Але буквально нещодавно, після перерахунку, Пенсійний фонд повідомив покровчанці про те, що до її соціальних виплат був застосований коефіцієнт у розмірі 5,6, на який вона не мала права, а ще й 5 років стажу чоловікові не врахували. Тепер жінку змушують повернути надлишкові кошти державі, крім того – розмір її пенсії буде знижено на 400 грн. Засмучена вдова не згодна з таким вердиктом, бо переконана, що подібний коефіцієнт до пенсії її чоловіка був застосований помилково, а фактичний складає 2,37. З огляду на таку складну і заплутану ситуацію, жінка просила депутатів допомогти їй відновити справедливість.

      Людмила Сорокіна (начальник Юридичного управління Покровського ГЗК) повідомила про те, що знайома з цією ситуацією:

Пенсійний фонд, користуючись архівними даними стосовно наших колишніх працівників, перевіряв усіх людей, до соціального забезпечення яких було застосовано високий коефіцієнт. Окрім, Вас у цьому переліку значаться ще 11 осіб. Наші спеціалісти наразі розбираються із цією ситуацією в рамках правового поля. Як тільки ми дійдемо до логічного висновку, одразу ж Вам повідомимо про це. Можливо у Вашому випадку була допущена помилка, але поки що зарано будь-що констатувати.

     Депутати щиро раділи зустрічі з шановними ветеранами комбінату, колишніми профспілковими лідерами, активістами, які ніколи не були байдужими до проблем територіальної громади. Мова йде про Леоніда Чепінського та Івана Лісового, котрі того дня завітали на прийом із зверненням від імені усіх мешканців селища П. Хутори. Суть їхнього питання полягала у необхідності проведення ремонту дороги, котра веде до населеного пункту. Це ділянка автобусного маршруту – від мосту до в’їзду у селище, яка з 1978 року знаходиться на балансі нашого підприємства. Ветерани уточнили, що не претендують на капітальне відновлення шляху, а просять провести ямковий ремонт найбільш проблемних ділянок. Підтримав своїх виборців і депутат цього округу Сергій Нагорний. А з ним – всі інші присутні, котрі підтвердили, що будуть шукати шляхи вирішення питання.

     Жителька багатоквартирного будинку по вул. Торговій, 51 просила депутатів посприяти у вирішенні питання стосовно спилювання високої акації, потенційне падіння якої може зруйнувати її балкон. Говорить, що подібну ситуацію пережили її сусіди, і вона не хоче повторення такої самої історії. Покровчанка вже не один раз зверталась з відповідними заявами до керуючої компанії «Універсал-Сервіс ЛТД». Її представники приїздили на місце, оцінювали проблему, але відповіли, що територія, на якій розташоване дерево, належить власнику сусіднього гуртожитку, тому йому і вирішувати питання.

     Ще з однією побутовою проблемою звернулась мешканка 1-го поверху, яка разом із дочкою-інвалідом дитинства проживає у будинку по вул. Горького, 30. Жінка розповіла про те, що їхній будинок розділяється несущою стіною. А в ній розташований технічний отвір, котрий проходить під її квартирою і виконує вентиляційну функцію. Але сусіди на свій розсуд закрили отвір дверима і облаштували в ньому комору, де збирають всілякий непотріб. Після цього кліматична ситуація у квартирі покровчанки погіршилась. Через відсутність вентиляції жінка разом із дочкою почали страждати алергічними та дерматичними захворюваннями. Знайти компромісне рішення з сусідами мирним шляхом не вдалося. Тоді постраждала почала стукати у двері міських служб. Працівники «Універсал-Сервісу» у черговий раз відхрестились від вирішення ситуації, хоча отримали відповідні вказівки від міської влади та представників поліції. Цитуючи публікацію з місцевої газети, жінка звернула увагу депутатів на одну з функцій, котру має виконувати керуюча компанія: «Обстеження та наведення ладу у підвалах», але чомусь цього не робить.

     По суті покровчанка абсолютно справедливо, посилаючись на висновки відповідної комісії, просить просто відновити вентиляційний отвір, згідно технічним вимогам.

     Приходив на прийом і працівник Чкаловської збагачувальної фабрики – Володимир Романець. Чоловік, котрий 33 роки свого життя віддав роботі на нашому підприємстві, потребує фінансової підтримки на проведення операції по заміні тазостегнового суглоба. Депутати надали йому низку слушних порад, які допоможуть у зборі коштів.

     А мама 20-річної дівчини, яка щойно закінчила Покровський центр підготовки та перепідготовки робітничих кадрів за спеціальністю «Оператор комп’ютерного набору», просила посприяти у працевлаштуванні її дитини на комбінат. Володимир Травка (начальник Відділу організації праці та заробітної плати) констатував, що вакансій за такою професією на підприємстві немає. Але пошукати дівчині робоче місце за іншим напрямом, звісно, за її бажанням, допоможуть у відділі кадрів.

     Ось таким насиченим цього разу видався депутатський прийом. Всі звернення покровчан взяті до відома і будуть детальніше розглядатись у найближчий час. Народні обранці вже не вперше звернули увагу на те, що у жителів міста виникає досить багато нарікань на роботу «Універсал-Сервіс ЛТД». І їм все частіше доводиться бути посередниками між мешканцями та керуючою компанією. Та головне у цьому питанні –  результат – тобто спільне вирішення проблем. Задля досягнення цієї мети і працюють депутати від комбінату.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11