Покровчани звертались по допомогу до депутатів комбінату

     Спілкування з людьми – невід’ємна частина діяльності всіх, хто має честь називати себе депутатом. Це право кожному з народних обранців надали жителі, які віддали свій голос саме за того, хто допомагатиме вирішувати їхні проблеми. Будь то громадське, будь то особисте, все одно депутат не має права ігнорувати звернення людини, котра потребує підтримки.

     Саме такої думки обласний обранець, Голова правління АТ «ПОКРОВСЬКИЙ ГЗК» Сергій Шуваєв і депутати міської ради від комбінату (Євген Запускалов, Володимир Травка, Людмила Сорокіна, Оксана Шкель, Дмитро Міщенко, Сергій Нагорний, Роман Меркулов та Сергій Котій), які 18-го серпня спілкувались з покровчанами під час особистого прийому. З якими питаннями зверталися люди – найактуальніші моменти діалогу в огляді від «ЗМ».

     Здоров’я. На жаль, найпоширенішою проблемою для мешканців Покрова залишається неможливість боротись із тяжкими хворобами за власний кошт. Адже ми знаємо, що лікування серйозного захворювання у наш час потребує значних коштів, яких у середньостатистичної людини просто не вистачає. От вона і змушена стукати в усі двері, аби тільки її почули і допомогли.

     З подібним проханням до депутатів звернулась працівниця комбінату. Вона наразі долає серйозне захворювання. Тривалий час була на госпіталізації, а тепер потребує консультації кваліфікованого нейрохірурга обласного рівня та піврічного інтенсивного курсу лікування, який жінці не по кишені. Після цього на неї чекає повторне МРТ-обстеження. Уважно вислухавши колегу, депутати запропонували їй свою допомогу:

     – Ми зможемо організувати для Вас безкоштовну консультацію зі спеціалістом обласної лікарні ім. Мечникова. Також допоможемо із частковою оплатою лікування, – прокоментував Сергій Шуваєв.

     Жінка, звісно, погодилась на таку дієву підтримку і подякувала присутнім за небайдужість до її здоров’я.

     Колишня працівниця комбінату Олена Лощинна прийшла до депутатів із своєю нелегкою ситуацією. Справа в тому, що у жінки діагностували право- та лівосторонній коксоартроз тазостегнових суглобів різних ступенів. Наразі їй необхідна сума, що нараховує близько 50 тис. грн на операцію по заміні суглоба. Таких коштів у безробітної пенсіонерки просто немає, тому вона змушена звертатись по допомогу до небайдужих людей. Подискутувавши між собою, депутати запропонували Олені Лощинній один із варіантів вирішення її проблеми. Запевнили, що, об’єднавши зусилля, можливо знайти вихід.

     Працевлаштування. Мама одного із жителів Покрова (на даний момент – студента Нікопольського економічного університету) переймалась питанням надання першого місця роботи спеціалістам без досвіду, кот-рі щойно закінчили навчання у ВНЗ. Зокрема, розповіла про свого сина, який прагне працювати за професією на комбінаті. Обурювалася тим, що більшість роботодавців досить скептично ставиться до таких потенційних фахівців. Таким чином, молодь стає заручником ситуації. У відповідь почула коментар від керівника підприємства:

     – Покровський гірничо-збагачувальний комбінат ніколи не ігнорує звернення молодих дипломованих спеціалістів. Як-що у нас є вакантні місця за бажаною професією, тоді їх направляють до керівників за напрямком діяльності. У тому випадку, коли вільних місць немає, молодий спеціаліст заноситься до кадрового резерву підприємства. Але при цьому йому пропонують працевлаштуватись на вакантне місце (як правило, за робочою професією). Тимчасово – доки не звільниться посада за потрібним фахом.

     В.о. директора з управління персоналом Володимир Травка додав, що у даному випадку молоді кандидати можуть розраховувати на фахову посаду первинного рівня (наприклад, спеціаліста відділу).

     Сину жінки, що звернулась до депутатів, запропонували прийти на співбесіду до комерційного директора. У разі позитивного результату розмови, молодого спеціаліста візьмуть на роботу тимчасово – на три місяці. А вже подальша його доля буде залежати від особистих умінь і бажання працювати.

     Підростаюче покоління. На прийом до народних обранців завітала і директор КДЮСШ «Манганіт» Ольга Меркулова разом із тренером з плавання Тетяною Сініциною. Викладачі надали депутатам офіційний лист із проханням дозволити проводити тренування із дітьми на відкритій території стадіону «Авангард». Наскільки ми знаємо, наш спортивний комплекс зачинено для масового відвідування у зв’язку із всеукраїнським карантином. Але депутати розуміють, що молодому поколінню необхідно десь тренуватись, тому прийняли таке компромісне рішення.

     – Ми дозволимо Вам проводити тренування для дітей, але тільки на свіжому повітрі і не в одному місці, – акцентував Сергій
Павлович. –
Тобто необхідно, щоб Ви розділили спортивні майданчики на зони і розробили графік занять у різних куточках стадіону. При цьому Ви маєте забезпечити присутність медика під час проведення занять. Ви робите добру справу – виховуєте фізично міцних та активних дітей – тому ми Вас підтримуємо.

     Викладачі «Манганіту» погодились виконати всі протиепідемічні умови, дякуючи депутатам за розуміння.

     Різне. Після завершення «живого» спілкування народні обранці розглянули низку листів, які надійшли до них від покровчан із різними проханнями. В основному вони стосувались благоустрою. Після більш детального розгляду всіх звернень будуть прийняті відповідні рішення.

     Датою наступного прийому громадян символічно визначено 1-ше вересня – День знань. Тож, приходьте із своїми нагальними питаннями до народних обранців від комбінату, щоб разом, за можливості, знайти вихід із проб-
лемної ситуації.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11