Покровський комбінат працює, бо важливий для економіки регіону

     Саме це твердження покладено в основу Наказу «Про забезпечення роботи комбінату в період посилення карантинних заходів», який 8-го квітня 2020 року було затверджено на Покровському гірничо-збагачувальному комбінаті. Його основна мета – обґрунтування абсолютно легітимної діяльності нашого підприємства та його працівників у період карантину, з 12-го березня по 24-те квітня.

     Вихід цього нормативного документу став наслідком прийняття чергової Постанови Кабміну №255 стосовно посилення заходів протистояння коронавірусу, в якому обмежується діяльність підприємств, котрі не є об’єктами критичної інфраструктури – тими, які мають стратегічне значення для регіону та держави в цілому. Саме таким визнано і наш Покровський гірничо-збагачувальний комбінат.

     Згідно протоколу комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Покровської міської ради, від 03.04.2020 року №11, АТ «ПОКРОВСЬКИЙ ГЗК» включено до складу об’єктів критичної інфраструктури, які здійснюють заходи, пов’язані з недопущенням поширення COVID-19.

     Крім цього, у листі Нікопольського міського відділу Служби безпеки України, від 25.03.2020 року №53/27-594, «Щодо попередження дестабілізації роботи об’єктів критичної інфраструктури» визначена важливість АТ «ПОКРОВСЬКИЙ ГЗК» для економіки регіону, недопущення впровадження відповідних обмежувальних заходів тих змін поточної діяльності, що певним чином можуть вплинути на функціональність системи критичної інфраструктури регіону, негативно позначитися на стані належного утримання обладнання, а також створити передумови до виникнення надзвичайних подій, що додатково може призвести до небажаного загострення соціальної обстановки. Адже Покровський гірничо-збагачувальний комбінат – це підприємство, діяльність якого пов’язана з видобутком, переробкою і збагаченням марганцевої руди. У його складі діють п’ять кар’єрів, дві збагачувальні фабрики, залізничний та автотранспортний цехи, а також весь комплекс необхідних ремонтних і допоміжних підрозділів. Крім цього, комбінат забезпечує водою, водовідведенням та електроенергією окремі мікрорайони і заклади міста Покров. Тому його зупинка може призвести до непередбачуваних (потенційно небезпечних) наслідків.

     Отже, Покровський ГЗК та всі його працівники залишаються на своїх робочих місцях, або у дистанційному режимі, але продовжують виконувати свої функціональні обов’язки. Це стосується і тих людей, кому за 60, бо вони забезпечують стабільну діяльність об’єкта критичної інфраструктури.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11