«Шлях ветерана» – путівник для Захисників України та їхніх родин

Український ветеранський фонд презентував путівник для ветеранів та їхніх родин під назвою «Шлях ветерана». Це практичний інструмент, який має спростити процес звільнення Захисників і Захисниць з військової служби та допомогти їм адаптуватися до цивільного життя. Над посібником працювали юристи Українського ветеранського фонду за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Одним із авторів путівника є юрист фонду та ветеран Ярослав Хоменко. Він розповів, що ідея створити «Шлях ветерана» зʼявилася в результаті аналізу запитів військових, ветеранів та їхніх рідних через Гарячу лінію кризової підтримки.

У путівнику зібрано покрокові алгоритми дій щодо звільнення військових зі служби з різних причин за станом здоров’я, віком, сімейними обставинами, після поранення чи повернення з полону тощо. У ньому є відповіді на питання стосовно оформлення виплат та отримання соціальних гарантій для військових та їх сімей.

У виданні також викладений алгоритми дій для сімей військових, які зникли безвісти чи потрапили в полон. Містяться й рекомендації для родичів загиблих Захисників щодо отримання пільг і соціальних виплат.

Автори довідника зазначають, що він не лише спрощує проходження бюрократичних процедур для військових, а й дає чіткі практичні поради, які допоможуть уникнути додаткових труднощів.

Рdf-версію путівника «Шлях ветерана» можна завантажити на сайті Українського ветеранського фонду за посиланням:

https://veteranfund.com.ua/wp-content/uploads/2024/10/SHliakh-veterana-druk.pdf

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11