Правила поведінки на дорозі. Подбайте про безпеку дітей!

Безпека на дорозі з настанням осені стає надзвичайно важливою, адже надворі вже рано темніє. Як водії, так і пішоходи стикаються з додатковими ризиками через погану видимість, особливо це стосується дітей. Поради, як залишатися помітним на дорозі в темний час доби, нагадали ЮНІСЕФ та ДСНС України.

У відомствах закликали батьків подбати про безпеку дітей. Ось прості, але дуже слушні поради від фахівців.

1. Світлий одяг. В темному одязі пішоходи майже непомітні на дорозі. Обирайте світлий верхній одяг, який краще відображає світло від автомобільних фар.

2. Світловідбивні елементи (флікери). Вони роблять пішохода видимим з великої відстані. Їх можна прикріпити до одягу, рюкзака чи взуття.

3. Ліхтарик. Щоб краще бачити дорогу та стати помітнішими для водіїв, слід пересуватися темними вулицями з увімкненим ліхтариком.

4. Переходьте дорогу пішохідними переходами. Якщо є можливість, переходьте дорогу в спеціально облаштованих місцях і в групі людей.

Дослухайтесь цих простих порад, навчайте своїх дітей користуватися флікерами та обирати освітлені маршрути. Дотримання правил поведінки на дорозі рятує життя!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11