Тетяна Прокоф’єва: вона надихається добром і дарує свою творчість людям

Високу оцінку своєї педагогічної та творчої діяльності отримала талановита поетеса з Покрова, вчитель української мови та літератури ліцею №6 Тетяна Прокоф’єва. Вона стала лауреатом Всеукраїнської премії-конкурсу для працівників освіти «Світочі освіти» від громадської організації «Динаміка успіху». Цей конкурс присвячений працівникам освіти, які роблять свій безцінний внесок у розвиток суспільства. Нашу Тетяну Прокофʼєву нагородили золотою грамотою проєкту «Всеосвіта» за впровадження нових освітніх технологій, інтерактивних методик викладання та цифрових рішень у навчальний процес, вагомий особистий внесок у розбудову освіти і науки України.

Черговий здобуток педагога з творчим запалом став приводом для ще одної зустрічі з нею. Тетяна Прокоф’єва – педагог з 13-річним досвідом, автор численних поетичних і прозових творів. Її перша збірка «З теплом написані слова…» побачила світ восени 2023 року. Поетичні рядки, в яких авторка оспівує дивовижну красу навколишньої природи, полонила серця читачів не лише в Україні, а й за її межами. А наступний творчий доробок «Літери для малят від птахів і звірят» став справжнім провідником у країну знань для наймолодших.

Творчість Тетяни Прокофєвої поступово стає впізнаваною у різних куточках нашої країни, її роботи публікуються в багатьох літературних альманахах, журналах. Написані рядки все частіше декламують на урочистих міських заходах, а педагогічні напрацювання знаходять широке використання серед колег, що дуже приємно для нашої співрозмовниці.

Свою освітню та літературну діяльність Тетяна присвячує дітям. Поєднуючи красу українського слова та інноваційний підхід до навчання, вона допомагає учням пізнавати світ з добротою та любовʼю.

Щоранку прокидаюся і шукаю щось позитивне. А потім, йдучи на роботу в гарному настрої, намагаюся нести цей позитив дітям, бо їм потрібно дарувати тільки найкраще. Як говорить народна мудрість, «що посієш, те й пожнеш». Головне бути другом, діти це відчувають, розповідає педагогиня.

Тетяна окрилена непохитною вірю у те, що добро долає темряву. Ця віра допомагає їй під час війни. Вона навчила цінувати кожну мить життя та не відкладати на потім справи, які можуть принести користь сьогодні.

Поетеса з нетерпінням чекає на ще одну дуже визначну для неї подію друк її творів у підручнику української мови та читання для початкових класів.

Натхненно та з любовʼю Тетяна Прокоф’єва прославляє рідне місто. Присвячує йому такі рядки:

Між широких степів

І родючих ланів,

Серед квітів барвистих

І каштанів урочистих.

Моє місто буяє,

Нас теплом зігріває.

Парки, сквери, фонтани,

Стежечки між дворами,

Чисті вулички, річка,

Що так вʼється, мов стрічка.

Все це – любий Покров,

Сюди линеш ти знов,

Бо тут дім, рідний дім,

Нам так добре у нім!

Хай же доля твоя,

Твоя щедра земля,

Лиш у мирі рясніє,

Ясним сонцем зоріє.

Творчість Тетяни Прокофʼєвої знаходить багато прихильників серед дітей та є своєрідним еліксиром для душі дорослих. Поетеса відчуває, що потрібна людям, тому і не зупиняється на своєму шляху. Вона розкрила нам секрет про те, що вже готується до друку особливо важлива для неї третя книга. Що саме в ній буде сюрприз.

Пишаємося літературними надбаннями і професійними здобутками нашої землячки Тетяни Прокофʼєвої. Захоплюємося її неймовірними успіхами і прагненням зробити світ кращим. Весь свій талант, творчість, педагогічний хист та професійну майстерність вона вкладає у наших дітей майбутнє Української держави.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11