Фотомайстрів Дніпропетровщини запрошують долучитись до міжнародного конкурсу

У жовтні стартував міжнародний фотоконкурс під назвою «Вікі любить пам’ятки». Його мета – зафіксувати в об’єктиві історичні та культові будівлі, замки, архітектурні ансамблі. Світлини учасників розмістять в онлайн-енциклопедії, проілюструвавши ними наявні статті. Загалом у конкурсі беруть участь громадяни з понад пів сотні країн. Від кожної держави журі обере 10 найкращих робіт, які будуть представлені у фіналі. Переможці отримають відзнаки та призи. Про це повідомляють у Дніпро ОВА.

Стати учасником фотоконкурсу може кожен бажаючий. Українські фотографи можуть долучитись до 31 жовтня.

Щоразу мешканці Дніпропетровщини долучаються до цього конкурсу. Бо наш регіон має яскраву, цікаву історію. Вона також в архітектурі та старовинних спорудах у містах і селах області. Аби познайомити якомога більше людей з таємницями та красою, які вони зберігають, просимо долучатися людей до таких ініціатив як «Вікі любить пам’ятки, розповіла начальниця управління культури, туризму, національностей і релігій Дніпропетровської ОВА Наталія Першина.

 На першому етапі учасникам пропонують завантажити зроблені власноруч світлини пам’яток. Зверніть увагу, що вони мають бути зроблені до 30 червня 2024 року.

Щоб подати свої роботи на конкурс фотолюбителям необхідно виконати такі дії:

    1. Перейти на сторінку конкурсу за посиланням: https://uk.wikipedia.org/w/index.php?curid=1282059
    2. Створити акаунт чи зайти у вже існуючий.
    3. Відшукати у переліку потрібну пам’ятку та завантажити її фото.

На конкурсі також є розділ «Війна руйнує памʼятки». Його запустили з метою документування фактів руйнування, знищення росіянами української культурної спадщини.

Боротьба українців за право на існування, на збереження власної історії та самобутності триває на всіх фронтах. Під час війни російські окупанти цілеспрямовано руйнують пам’ятки культури, таким чином намагаючись убити нашу національність, ментальність, історичний дух. Мета ворога стерти ідентичність українського народу, його історію та духовну силу. Але збереження культурної спадщини є нашим обов’язком перед майбутніми поколіннями, тому наші талановити фототворці повинні долучитись до конкурсу і через об’єктив показати всьому світу, що українське не здолати, бо воно живе в серці кожного з нас.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11