Підвищена пожежонебезпека. Область потерпає від масштабних загорянь в екосистемі. Комбінат теж реагує на ситуацію

У перший день нового тижня, 16-го вересня, на пульт ГУ ДСНС України в області надійшло понад 150 телефонних дзвінків. Вони повідомляли про займання сухостою на відкритих територія та в лісосмугах. За повідомленням начальника Дніпропетровської ОВА Сергія Лисака, загалом за понеділок в області сталося близько 180 пожеж. Такий показник викликав занепокоєння у керівництва Покровського ГЗК. Пожежонебезпеку та план протидії загорянням  обговорювали на оперативній нараді.

Як інформує начальник ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області Юрій Корецький, до ліквідації загорянь 16-го вересня було залучено 1000 осіб особового складу вогнеборців та понад 170 одиниць спеціальної пожежно-рятувальної техніки. Приборкувати стихію вогню заважав сильний вітер, який постійно роздмухував полум’я.

Наймасштабніша пожежа виникла у селі Єлизаветівка Дніпровського району. Тут горіло 16 га лісу та 31 га сухостою. Вогонь з екосистеми перекинувся на 3 приватних житлових будинки та авто. Серед постраждалих від стихії – одна людина. Цю надзвичайну ситуацію приборкували 75 рятувальників, які задіяли 11 одиниць техніки.

  • Хотілось би у першу чергу подякувати нашим рятувальникам. Співробітникам національної поліції. Хочеться звернутись до мешканців, щоб берегли екосистему. Зовнішнього ворога у нас і так вистачає, зазначив Сергій Лисак.

Він також акцентував увагу на тому, що підвищений рівень пожежної небезпеки на Дніпропетровщині зберігатиметься щонайменше до 23 вересня. З урахуванням цього, посадовець звернувся до мешканців області з проханням бути максимально обачними і не додавати клопоту оперативним службам.

З подібним закликом до начальників структурних підрозділів на селекторній нараді 17-го вересня звернувся і директор з охорони праці Покровського ГЗК Юрій Голов. Особливу увагу звернув на протипожежні смуги. Вони мають бути в першу чергу навколо конвеєрного транспорту та всього гірничо-розкривного обладнання кар’єрів. Також від сухостою обов’язково мають очистити трансформаторні підстанції – об’єкти енергозабезпечення підприємства.

Як говорить Юрій Олександрович, ми вже маємо приклади загорянь сухої трави на території промислових зон Дніпропетровської області. З огляду на це, закликає працівників комбінату подбати про власну безпеку та вберегти обладнання від пожеж.

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11