Будні комбінату сьогодні: важкі рішення та пріоритетні задачі

Покровський гірничо-збагачувальний комбінат, як і більшість підприємств галузі, переживає нелегкі часи. Реалії життя під час війни та її руйнівних наслідків змусили зупинити основний виробничий процес підприємства. Наразі одна частина персоналу знаходиться на простої, а інша виконує актуальні завдання, тим самим допомагає комбінату заробляти кошти для виплати заробітної плати  трудовому колективу, нашим колегам-Захисникам та реалізації пріоритетних проєктів. На жаль, триває і процес вимушеного скорочення трудового колективу через суттєве зменшення виробничих потужностей підприємства.

Які послуги виконуємо? Коли практично відсутня реалізація основної продукції підприємства, необхідно шукати інші джерела прибутку, аби триматися на плаву. Такими для комбінату стали надання послуг з ремонтів різних видів, у тому числі електродвигунів, залізничного та автодорожного полотна. Наприклад, зараз працівники підприємства у якості підрядників виконують другий етап ремонту важливого шляху від с. Старозаводське до НЗФ.

Як ще заробляємо? Одним з важливих джерел прибутку для Покровського ГЗК став продаж металобрухту. До його збору залучені всі виробничі підрозділи. З цією метою проводиться вибраковування обладнання і техніки, які вже не придатні до експлуатації. Триває і ліквідація об’єктів, які не використовуються у виробничій діяльності підприємства. Нагальний приклад – колишній цегельний завод, який жодного дня не працював. 

Більше про те, звідки береться металобрухт і який ланцюг він проходить з моменту демонтажу до реалізації – читайте у наших подальших публікаціях.

Які проєкти реалізуємо? За рахунок зароблених коштів та металоконструкцій, які видобуваються власними силами на території Покровського ГЗК, виконується будівництво об’єктів, які допоможуть комбінату поповнювати енергоресурси і заощаджувати на них. Не варто забувати і про реконструкцію водогону з Олександрівського кар’єру до Чкаловської збагачувальної фабрики, яка виконується власними силами колективу підприємства.

Де відпочиваємо? Попри важку ситуацію, за рішенням керівництва та профспілки Покровського ГЗК, працівники та їхні родини мають можливість проводити дозвілля на базі відпочинку АТЦ. Дістатись сюди у вихідні дні можна автобусом, який виділяє комбінат.

До речі, у вересні він продовжуватиме двічі на тиждень курсувати до бази відпочинку.

 

За вікном – тепла пора, тому сезон відпочинку продовжується. Але, відпочиваючи, не забуваємо, завдяки кому ми маємо таку можливість. Шануймо українських Воїнів і дякуємо за надійний захист.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11