Будівництво сонячної електростанції на фінальному етапі

Про це на нараді з керівниками функціональних підрозділів повідомив Голова правління Покровського ГЗК Сергій Шуваєв. За його словами, основні етапи роботи над цим проектом вже завершені. Залишилось допрацювати електричну частину, аби перша СЕС, побудована зусиллями працівників підприємства, почала повноцінно генерувати електричну енергію.

Днями ми спостерігали за тим, як на майданчику СЕС монтують та встановлюють електрообладнання. Основну роботу у цьому напрямку виконують працівники Цеху мереж та підстанцій під керівництвом начальника Василя Ткачова. Він разом зі своїм заступником Олександром Потаповим брав участь у встановленні розподільчої шафи на території СЕС. Про призначення цього пристрою нам розповів Олександр Борисович:

  • У розподільчій шафі акумулюватиметься електроенергія, яка потраплятиме сюди через кабелі, підключені до інверторів. Звідси ресурс передаватиметься на трансформатор, підвищуватиметься до потрібної потужності і транспортуватиметься лінією до підстанції.

Для того, щоб СЕС почала виконувати свою функцію – генерацію електроенергії від сонця, залишилось зробити декілька кроків. Яких саме, ми дізнавались у головного енергетика комбінату Павла Літуна:

  • Наразі вже можемо звітувати про завершення монтажу всіх панелей на інверторів. Інвертори виконують функцію перетворювачів постійного струму, який видають сонячні панелі, на змінний, що треба вливати в енергосистему підприємства. Крім того, кабельні траси вже прокладені, практично завершено будівництво повітряної лінії 6 кВт.

Енергетикам нашого підприємства залишились лічені дні до завершення монтажу та з’єднання електроланцюга СЕС. Він стане провідником для перших кіловат електроенергії, які поповнять систему комбінату додатковим ресурсом. Варто зазначити, що на цьому колектив Покровського ГЗК не зупиняється. На черзі будівництво другої СЕС, яке планують завершити в поточному році.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11