Українці зможуть оформити Національний кешбек через «Дію»

Незабаром українці зможуть щомісячно отримувати компенсацію за купівлю товарів українського виробництва. Сума повернення сягатиме до 3 тисяч гривень. Програма Національного кешбеку ініціатива президента України. За рішенням уряду над її реалізацією працює Міністерство економіки. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За його словами, до програми Нацкешбеку громадяни зможуть приєднатися через застосунок «Дія». Також у додатку можна буде перевірити суму накопиченого кешбеку, а потім витратити його на певні послуги.

На що можна витратити кошти з Нацкешбеку?

  • сплатити комуналку,
  • задонатити на армію,
  • придбати військові облігації,
  • мобільний звʼязок,
  • транспорт, спорт, кіно,
  • медичні послуги.

Українські виробники та продавці зможуть подати заявку на участь у програмі через портал «Дія» та внести перелік товарів.

Повноцінний запуск послуги анонсують у вересні.

З погляду реалізації це досить складна комплексна послуга, за якою стоїть купа взаємодій між реєстрами. Однак для українців у користуванні все буде як завжди у кілька кліків. Це буде так само просто, як податися на «ковідну тисячу» чи виплату для ВПО. Без зайвих візитів у держустанови та банки. Підтримуємо українське й одне одного, зазначив Михайло Федоров.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11