Надзвичайники попередили про новий вид мінної небезпеки

Останнім часом ворог почав активно використовувати осколкові авіабомби ШОАБ-0,5, які становлять серйозну загрозу. Їх ще називають вибухові «мячики». Про це повідомили у Державній службі з надзвичайних ситуацій.

Надзвичайники наголошують на тому, що одна касета РБК-500 містить 565 таких «кульок». Маса кожної становить 400 грамів. Такі бомби мають велику зону ураження: коли вони розлітаються та падають на землю, частина з них не детонує. Натомість вони можуть вибухнути від найменшого дотику.

Небезпека цих «мячиків» в тому, що вони привертають увагу дітей своїм цікавим зовнішнім виглядом – невеликим розміром та сріблястим кольором. Через це дітлахи можуть помилково подумати, що перед ними іграшка. Але саме вона може спричинити трагічні наслідки, – зазначають рятувальники.

Саме тому варто показати дітям світлини небезпечних «мячиків» та нагадати основні правила мінної безпеки: побачивши підозрілий предмет, заборонено підходити до нього та чіпати. Слід негайно зателефонувати до Служби порятунку за номером 101!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11