На Дніпропетровщині запрацював простір для дітей з особливими освітніми потребами

В нашому регіоні відкрили перший в Україні безбарєрний безпековий простір для дітей з особливими освітніми потребами. Тут фахівці допоможуть адаптуватися та соціалізуватися дітям з порушеннями розвитку. Про це повідомив начальник Дніпро ОВА Сергій Лисак.

Освітня локація має 6 зон. Заняття з дітьми проводитимуть лікарі, педагоги, психологи, поліцейські та рятувальники. Спеціалісти розкажуть про те, яких правил безпеки слід дотримуватися в різних життєвих ситуаціях.

Родзинка освітнього простору – технічні симулятори. Наприклад, VR окуляри з імітацією пожежі. Завдяки такому девайсу діти зможуть досконально вивчити алгоритм дій у надзвичайній ситуації. Окрім того, там є праска та пічка, які «димляться». А ще – інтерактивна схема з надання першої медичної допомоги, «смуга перешкод» та кімната психологічного розвантаження.

Всі ці корисні пристосування розмістили в спеціальному автобусі. Окрім того, саме в цьому транспорті діти зможуть отримати діагностичні, медичні та корекційні послуги. Автобус буде виїжджати до віддалених громад нашого регіону.

Як акцентував Сергій Лисак, втілення цього важливого соціального проєкту стало можливим завдяки допомозі міжнародних партнерів.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11