Україна пройшла найскладніший період з відключення світла влітку

Починаючи з кінця липня ситуація з енергопостачанням побутових та промислових споживачів має тенденцію щодо покращення. Про це повідомили в компанії «Укренерго».

У нас є всі підстави вважати, що найскладніший період цього літа – вже позаду. Ми пройшли декілька дуже складних тижнів і зараз дійсно ситуація з енергопостачанням суттєво покращилася, – акцентував голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький.

Головними причинами цьому став вихід з ремонту певних енергогенеруючих потужностей, завдяки безперебійній роботі яких в системі скоротився дефіцит цінного ресурсу. Також спала рекордна спека, яка охопила Україну в липні. Закономірним результатом покращення погодних умов стало зменшення споживання електроенергії.

Тому, як зауважив Кудрицький, зараз замість 3-4 черг відключень енергетики застосовують 1-2.

В деякі години дефіцит може бути менший, в деякі – трохи більший. А в деякі – ми навіть маємо можливість не запроваджувати ніяких обмежень електроспоживання, – зазначив керівник «Укренерго».

За його словами, в наступні декілька тижнів ситуація з енергопостачанням буде покращуватися. Звісно, за умови відсутності нових ворожих ударів по енергетичній системі України.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11