Очільник «Укренерго» окреслив актуальну ситуацію в енергосистемі

Ремонтні роботи на атомних електростанціях, обмежений імпорт та збільшення споживання електроенергії у спекотну погоду. Про те, що зараз відбувається у вітчизняній енергосистемі та до чого варто готуватися українцям, в ефірі «Суспільного» повідомив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький.

У наступні кілька тижнів ситуація в українській енергосистемі буде набагато важчою, ніж сьогодні. З 11.00 до 23.00 графіки відключень будуть дещо більшими, ніж у решту часу доби, – акцентував Володимир Кудрицький.

Така ситуація триватиме орієнтовно до кінця липня. Це, перш за все, пов’язано з особливостями ремонту на енергоблоках атомних електростанцій. Окрім цього, зменшується імпорт електроенергії. Ще один фактор, що викликає дефіцит електроенергії, полягає у зростанні споживання електроенергії через спекотну погоду.

Разом з цим посадовець закликав українців готуватися до того, що доведеться пристосовуватися до графіків відключення світла. Особливо суттєвими можуть бути обмеження в години вечірнього пікового споживання.

За інформацією Укренерго сьогодні, 17-го червня, з 08:00 до 24:00 у всіх регіонах України очікуються погодинні відключення електроенергії. Найбільші обмеження будуть діяти в період з 11:00 до 22:00 у зв’язку з прогнозованим збільшенням споживання електроенергії на початку робочого тижня.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11