Укрзалізниця отримала рейки від Японії

     Укрзалізниця отримала першу партію з 25 тисяч тонн рейок від Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA). Допомога надійшла в рамках «Програми екстреного відновлення» від уряду Японії. Про це йдеться на сайті Укрзалізниці.

      Зазначається, що отримані рейки Р-65 Укрзалізниця використовуватиме для відновлення та капітального ремонту колій 1520 мм, загалом 190 км залізничного шляху. Нові рейки прокладуть на чотирьох основних магістралях у напрямках з Києва до Дніпра, Львова, Одеси та Ужгорода.

      – На початку повномасштабного вторгнення в Маріуполі було знищено єдиного вітчизняного виробника залізничних рейок, тому вони є наразі критичною позицією для компанії. Лише для виконання ремонтів ми потребуємо щороку 70-100 тис. тонн рейок. Крім того, під час війни чи не щодня залізничники вимушені відновлювати пошкоджену ворогом інфраструктуру, – зауважив голова АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.

     Він подякував партнерам та уряду Японії за системну підтримку України та внесок у відбудову залізничної інфраструктури нашої країни.

      – Висловлюю повагу українським залізничникам, які попри обстріли невтомно працюють, забезпечуючи перевезення людей і вантажів. Ваша відданість справі, а також зусилля Японії, міжнародної спільноти з відновлення та реконструкції України є фундаментом для протистояння російській агресії, – зазначив посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11