Австрія виділить 5 мільйонів євро на зміцнення енергостійкості України

     Австрія зробить черговий внесок до Фонду підтримки енергетики України. Розмір допомоги складе 5 мільйонів євро. Кошти спрямують на відновлення енергетичних об’єктів, що постраждали від російських атак. Про це повідомляє Міністерство енергетики України.

      У Міненерго зазначили, що за два роки існування Фонду, Австрія вже вдруге долучається до його поповнення. Попередній її внесок становив 10 млн євро. За ці кошти придбали обладнання для українських ТЕЦ, операторів системи розподілу та передачі електричної енергії. Здебільшого вони працюють у прифронтових регіонах, зокрема у Сумській, Харківській та Херсонській областях. Також коштом австрійської сторони було придбано парову турбіну для однієї з ТЕЦ, оливу та спецтехніку (автогідропідйомники, екскаватори-навантажувачі, бурильно-кранові установки, автопідйомники, стріловий повноповоротний кран).

     – В умовах, коли ворог постійно намагається позбавити Україну світла, важливо відчувати надійну підтримку від наших партнерів. Австрія – одна з тих країн, яка надає нам постійну допомогу. Дякуємо за це, – зазначив міністр енергетики України Герман Галущенко.

     Загалом сума внесків до Фонду підтримки енергетики (анонсованих та вже перерахованих) становить понад 438 мільйонів євро.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11