«Мрія» допоможе розкрити потенціал і таланти дитини

     Президент Володимир Зеленський презентував для українських школярів, їхніх батьків і педагогів інноваційний освітній застосунок «Мрія». Це унікальний цифровий проєкт, головна мета якого – дати дитині її особистий освітній простір та індивідуальний алгоритм розвитку, відкрити можливість кожному українцю стати тим, ким він хоче бути. Про це глава держави розповів під час зустрічі у форматі відеоконференції з учнями й педагогами із майже 40 навчальних закладів з України та з-за кордону.

     За словами Володимира Зеленського, зважаючи на те, що сьогодні світ постійно змінюється, деякі речі втрачають актуальність, а щось, навпаки, стає важливішим. Впродовж навчання кожна дитина теж змінюється та потребує своєрідної навігації, щоб знайти себе в цьому світі. Новий застосунок допоможе розкрити потенціал і таланти дитини.

Зручний інтерфейс: графік занять і позашкільних активностей завжди під рукою

      Платформа допомагатиме ефективніше орієнтуватися в навчальному процесі всім його учасникам, вчасно вказуватиме, на що звернути увагу, чому присвятити більше часу. «Мрія» міститиме бібліотеку контенту, зібраного для конкретної дитини. У застосунку подаватиметься інформація про освітні програми, курси, відеоматеріали, позашкільні активності, олімпіади, гуртки.

      – Застосунок рекомендуватиме те, що необхідно конкретній дитині, базуючись на її освітньому шляху, на її талантах, на тому, що можна окреслити як мрію вже зараз. Неважливо, який вік. Неважливо, яка географія. Головне, щоб дитині вдавалося, – розповів Володимир Зеленський.

                                                                     Кожна дитина матиме своє портфоліо

     У застосунку буде інформація про досягнення в освіті та подальші плани.

      – Адже важливі всі досягнення, а не лише оцінки: участь в олімпіадах, волонтерство, власні проекти, спортивні досягнення, тобто вся активність дитини, увесь її потенціал, – пояснив глава держави.

     Крім того, за аналогією з «Дією» у застосунку дитина може мати ID – унікальний цифровий дитячий документ для більшого захисту й можливостей у світі дорослих.

«Мрія» даватиме змогу батькам отримувати зворотний зв’язок від учителя, розпізнати таланти дітей та стежити за їх безпекою

     «Мрія» допомагатиме батькам знати, чи перебуває їхня дитина в безпеці під час повітряних тривог. Для цього достатньо буде одного натискання в застосунку після того, як учитель завів дітей в укриття.

     Також батьки зможуть бачити, у чому їхня дитина більш талановита, а в чому потребує допомоги. Крім того, «Мрія» міститиме контент і для батьків, що сприятиме їхньому саморозвитку.

Помічник педагога

      Завдяки «Мрії» вчителі зможуть використовувати не лише стандартні матеріали для підготовки уроків, а й спеціальні курси, що зробить навчання цікавішим.

     – Дуже важливо, що «Мрія» нарешті зробить життя вчителів легшим. Прибираємо максимум папірців. Усілякі форми, які зараз треба заповнювати. Максимум уваги вчителя – тому, щоб навчати, а не витрачати час, – зазначив Володимир Зеленський.

     Як зазначив Президент, до кінця поточного року заплановано розпочати ознайомчий процес із пілотним проєктом «Мрії» у тестових школах. Наступного року, після реалізації «пілота», проект планують масштабувати на інші навчальні заклади України.

      Кожну деталь проєкту поступово представлятимуть віце-прем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров і міністр освіти Оксен Лісовий.

      – І я вже дуже вірю в нашу «Мрію». Бо найбільше хочу вірити у вас. У кожного й кожну. Хочу пишатися вами. Хочу, щоб українцям вдавалося. Усім, хто навчається, хто навчає і хто мріє як батько, як мати, що дитина зможе. Зможе знайти себе в житті, – підсумував Володимир Зеленський.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11