Які ракети залишилися на озброєнні окупантів?

Як відзначив міністр оборони України Олексій Резніков, рф наблизилася до критичної кількості ракет, якими нелюди атакують нашу державу.

збройні сили рф використовують проти України крилаті та балістичні ракети у надзвичайно великих кількостях. Саме тому вони давно вийшли за межі свого резерву по багатьох позиціях. Так згідно із статистикою, на озброєнні загарбників залишилося менш ніж 13% ракет типу «Іскандер» (при тому, що їхній граничний поріг не повинен бути нижчим, ніж 25% ) та 30% ракет «Калібр» від всіх їхніх запасів. Зараз, на наше щастя, росія не може виготовляти нові ракети. Принаймні у необхідних для ведення війни кількостях, – повідомив очільник Міноборони під час національного телемарафону.

Олексій Резніков акцентував на тому, що рашистське військове командування, певно що, зовсім не зважає на наслідки такого масованого ракетного терору, і не збирається залишати, так званий, недоторканий запас ракет на випадок можливого нападу на їхню країну.

Разом з тим, міністр зазначив, що у окупантів, на жаль, все ще залишаються тисячі ракет типу С-300, які вони використовують не лише у якості протиповітряної оборони, але й запускають їх у режимі «земля-земля».

Такі ракети не дуже далекобійні, а тому в зоні ураження знаходяться прикордонні з рф та окупованими областями регіони: Харківська, Запорізька, Херсонська, Донецька та Луганська області, – пояснив Олексій Резніков.

Крім того, в межах телемарафону міністр оборони додав, що ця війна – це війна ресурсів. І саме завдяки західним партнерам Україна має додаткові ресурси, що дозволяють нашим бійцям демонструвати успіхи на полі бою. Та попри це, українська армія потребує додаткової зброї, починаючи від артилерії, снарядів до неї, броньованих машин, танків та літаків.

Я вважаю, що росіяни будуть шукати якусь там свою чергову тактику, думаю, в них буде чергова заміна їхнього командування, яке знову не виправдало їх очікувань, скажімо так, керівництва кремля. Будуть шукати якісь нові рішення, але ми маємо з вами до цього бути готові, тому що ми їх точно переживемо і переможемо. Тут головне наша з вами стійкість і спроможність тримати цей удар. А ми вміємо його тримати, резюмував міністр оборони України.

Ми, в свою чергу, віримо у наших мужніх Захисників неба, котрі демонструють найвищий пілотаж у знищенні ворожих цілей. Дякуємо кожному за врятовані життя та надію на світле майбутнє! Знаємо, що зуміємо вистояти та зустріти найвизначніший день в історії нашої України – День Перемоги!

За матеріалами:

https://www.ukrinform.ua/rubric-ato/3629117-reznikov-ociniv-zaliski-raketnogo-arsenalu-rosii-13-iskanderiv-30-kalibriv-i-tisaci-s300.html

https://i-ua.tv/news/73377-v-minoborony-nazvaly-zalyshky-raketnoho-arsenalu-rosii

https://focus.ua/uk/voennye-novosti/539870-bolshoy-zapas-tysyachi-resnikov-rasskazal-kakimi-raketami-rf-budet-obstrelivat-ukrainu

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11