Країни-партнери допомагають Україні підготуватися до зими

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив про те, що різні країни світу підтримують нашу державу у прагненні перемогти ворога, надають допомогу задля підготовки до зими.
Так, цього тижня Україна отримає черговий транш макрофінансової допомоги у сумі 2,5 млрд євро від Європейського Союзу. Уряд України позитивно оцінює рішення Європейської комісії про започаткування нового інструменту макрофінансової допомоги ЄС у 2023 році на суму 18 млрд євро. Така суттєва допомога, особливо в умовах війни, є надзвичайно важливою для економіки України.
– Надання цих ресурсів дозволить Україні фінансувати видатки, зокрема на гуманітарну та соціальну сфери. Це переважно допомога ВПО, зарплати вчителів, лікарів та інші соціальні виплати державного бюджету. Частково ці кошти будуть витрачені на швидкі проекти відновлення, які необхідні для виживання країни, – конкретизував Прем’єр-міністр України.
Як зазначив голова уряду, українська енергосистема продовжує потерпати від нових російських атак, тому влада готується до різних сценаріїв розвитку подій та продовжує підготовку до зими за фінансової підтримки країн-партнерів.
За його словами, зокрема, Канада випустила в обіг п’ятирічні державні облігації на півмільярда канадських доларів. Ще уряд ухвалив рішення про залучення додаткових 4,5 млрд доларів у вигляді грантів від Міжнародного банку реконструкції та розвитку, Міжнародної асоціації розвитку.
Долучитися до зміцнення нашої держави мають змогу усі охочі, – акцентував Денис Шмигаль.

Слід також додати, що на тлі російських ударів по енергетичній інфраструктурі Європейський Союз на початку листопада відправив Україні 500 електрогенераторів. Цими важливими пристроями з Україною поділилися наступні країни: Словенія, Словаччина, Ірландія, Австрія, Швеції, Іспанія, Німеччина, Італія, Данія, Фінляндія, Естонія, Бельгія, Болгарія, Люксембург, Кіпр, Польща та Франція.
Ми вдячні європейським країнам, які підтримали електроенергетику в Україні і дали нам шанс на проходження холодного сезону, – відзначають у Міністерстві закордонних справ.
Як бачимо, Європа підтримує Україну, полегшуючи життя людей. Віримо, що вся техніка, яка була надіслана, мінімізує виникнення негативних ситуацій в енергетичному секторі та допоможе пережити цю, без перебільшення, важку зиму.

За матеріалами:
https://economics.novyny.live/podgotovka-k-zime-skolko-generatorov-i-deneg-peredali-ukraintsam-raznye-strany-64923.html
https://ukraine.novyny.live/ukraina-poluchit-500-elektrogeneratorov-kakie-strany-pomogli-62624.html

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11