Новини Дніпропетровщини, 12 серпня: під ворожим вогнем опинилися Нікопольський та Криворізький район, є постраждалі та руйнування

Нелюди знову обстріляли Нікопольщину та Криворіжжя. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко зазначив, що ворог не припиняє терору мирних людей:

Російська армія знову накрила вогнем два райони області. По Нікопольському району ударили з «Градів» та ствольної артилерії. У Марганець прилетіли до 40 реактивних снарядів. Постраждали троє людей, двоє з них у лікарні. Серед госпіталізованих 12-річний хлопчик. У місті пошкоджені 4 багатоповерхових будинки та кілька приватних. Обстріл зачепив місцевий завод, друкарню, магазин та кафе. По Нікополю рашисти 10 разів поцілили зі ствольної артилерії. Понівечені 4 приватних будинки та автівки. Попередньо, люди не постраждали. У Криворізькому районі ворог обстріляв з «Ураганів» Зеленодольську громаду. Є руйнування житла. Люди неушкоджені.

З нами ЗСУ, все буде добре! Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук додав, що вчора надвечір окупаційні війська рф обстріляли прикордонні території Зеленодольської громади у Криворізькому районі:

Люди не постраждали, руйнувань немає. Наразі у с. Велика Костромка вже відновлено електропостачання в оселях громадян.

Як акцентував посадовець, за даними військових, ситуація на Криворізькому напрямку залишається напруженою, але повністю контрольованою:

З нами ЗСУ, які не пустили і не пустять сюди жодного окупанта. Тому зберігаємо спокій. В нас все буде добре. Покладаємося на Збройні сили, віримо в Президента і Україну.

Найголовніше правило: користуємося тільки офіційними джерелами інформації. Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко доповів, що протягом вчорашнього дня наші мужні ЗСУ спалили певну кількість РСЗВ та відправили «на концерт до кобзона» чимало загарбників:

Вцілілі ординці, під камери власних ЗМІ, влаштували обстріл АЕС зі спалюванням сухої трави та інших легкозаймистих речей. Кого звинуватили в обстрілі станції – здогадатися не важко. В інфопростір нашого району протягом дня вкидалася інформація про пожежу на станції та підігрівались панічні настрої. У зв’язку з цим знову нагадаю вам про необхідність користуватися лише офіційними джерелами інформації та аналізувати все, що ви отримуєте з будь-яких ЗМІ.

Віримо у ЗСУ, підтримуємо один одного. Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул акцентував, що оперативна ситуація на Криворізькому напрямку фронту залишається напруженою, проте повністю контролюється Збройними силами України:

Всі наші частини діють злагоджено та мужньо. Ворог продовжує нести втрати в живій силі та техніці. За інформацією оперативного командування «Південь», двічі наша штурмова авіація відпрацювала по опорному пункту і осередку живої сили та техніки ворога в Бериславському районі. Біля населеного пункту Червоний Маяк у Бериславському районі 49-та ворожа армія лишилася без свого пункту управління. В Іщенці, це біля Давидового Броду, уражено командно-спостережний пункт батальйонної тактичної групи 76-ої десантно-штурмової дивізії ворога.

Триває робота з розмінування території Криворізького району. Буквально вчора поряд із с. Велика Костромка знешкоджено цілих 28 касетних боєприпасів від «Торнадо-С».

Щодо ситуації у Кривому Розі, то вона повністю контролюється Військовою адміністрацією та ЗСУ:

Повністю забезпечено роботу всієї інфраструктури, комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ. Комунальники проводять мирні роботи, триває підготовка міста до зими, проводяться роботи на мережах і в котельнях. Також ви бачите, що роботи йдуть по покосу трави. Зараз сезон алергенних рослин і це дуже важливо для багатьох городян. Тому прохання до підприємців — навколо своїх об’єктів також виконайте відповідні роботи.

Олександр Вілкул раз нагадав про важливість збереження інформаційної безпеки та дотримання «інформаційної гігієни» в соціальних мережах:

У жодному разі не можна розповідати про переміщення військових, про місця розташування техніки. Ані у постах, ані в обговореннях. Ворогом створені цілі підрозділи, які моніторять таку інформацію. І ще важливий момент – не сійте паніку в соцмережах повідомленнями, що хтось десь чув, десь щось бахнуло і так далі.

На останок Олександр Юрійович подякував всім криворіжцям, які разом з місцевою владою вже шостий місяць працюють над зміцненням оборони міста, допомагають військовим, переселенцям, забезпечують роботу інфраструктури міста.

Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили та нашу Перемогу!

https://www.facebook.com/OleksandrVilkul/videos/803987747636657/

Повністю підтримуємо вищезазначене. Ми всі повинні бути надзвичайно обережними зі своїми словами, а також завжди довіряти тільки офіційним даним від уповноважених керівників. Разом з тим не забувати допомагати нашим ЗСУ та один одному. Саме це стане запорукою нашої спільної Перемоги!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11