Міжнародні партнери передали Україні потужний трансформатор

В рамках проєкту REPOWER від Світового Банку в Україну надійшов перший великий трансформатор поперечного регулювання для однієї з підстанцій. Потужність трансформатора складає 750 кВ. Обладнання допоможе посилити надійність передачі електроенергії від електростанцій до мереж обленерго та дозволить збільшити обсяг передачі у період сезонного зростання споживання. Про це повідомляє національна енергетична компанія «Укренерго».

Фахівці зазначають, що встановлення нового потужного трансформатора на старті опалювального сезону має надважливе значення, адже це дозволить зменшити експлуатаційні витрати та забезпечить надійну схему живлення для близько 300 тисяч споживачів.

У найближчі місяці, після завершення виробництва, очікується надходження ще близько 20 потужних трансформаторів, придбаних за кошти Світового банку. Це обладнання постачається за рахунок гранту на суму 247 мільйонів доларів від Цільового фонду підтримки, відновлення, відбудови та реформування України (URTF). Він фінансується 17 донорами, включаючи Канаду, Швецію і Швейцарію, які визначили український енергетичний сектор як пріоритетний напрямок своїх внесків. Вдячні партнерам за надану підтримку! наголосили в Укренерго.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11