У Покрові підлітки спалили військовий автомобіль на замовлення рф

7-го вересня у Покрові сталися підпали військового автомобіля марки Peugeot та цивільної автівки. Через декілька днів, 13 вересня, зловмисники підпалили релейну шафу залізничної колії. Поліцейські оглянули місця злочинів та вилучили речові докази для проведення експертиз. Правоохоронці перевірили торгівельні заклади міста, де можна придбати запальну суміш, опитали ймовірних очевидців злочину та опрацювали відео з камер спостереження. У ході розслідування встановили, що до злочинів причетні двоє 16-річних юнаків з Нікопольського району. Про це повідомляють в Нікопольському районному управлінні поліції.

З’ясувалося, що одному з неповнолітніх спільників надійшло повідомлення в Telegram з пропозицією заробітку. Для цього потрібно було малювати на різних обʼєктах російську символіку. Підліток погодився та запросив до справи свого товариша. Юнаки придбали балончик фарби та обписали ним пам’ятник і стіни будівель.

Наступним завданням було скоювати підпали. Кожен злочин палії фіксували на мобільні телефони та звітували перед російськими спецслужбами.

17-го вересня слідчі провели обшук за місцями проживання фігурантів. В якості речових доказів вилучили мобільні телефони, банківські картки, балон із залишками фарби, одяг та взуття зі слідами паливно-мастильних матеріалів тощо.

Таким чином, слідчі та оперативники відділу поліції №2 Нікопольського РУП, спільно з сектором кримінального аналізу та працівниками СБУ в Дніпропетровській області припинили низку тяжких злочинів, спрямованих на перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань (ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України).

Злочинцям повідомили про підозру щодо умисного знищення або пошкодження майна (ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України). Їм загрожує до десяти років позбавлення волі.

Закликаємо громадян повідомляти про зрадників та колаборантів за допомогою телеграм-боту Нацполіції «Народний месник». Ви можете надсилати фото, скріншоти або посилання на сторінки у соцмережах про ворожих коригувальників, інформаторів, диверсантів, паліїв автомобілів та інших поплічників рф, завербованих російськими спецслужбами, оголошення про заклики скоєння злочинів та іншу інформацію, наголошують правоохоронці.

Перейти до офіційного телеграм-боту Нацполіції можна за посиланням:

https://t.me/ukraine_avanger_bot?fbclid=IwY2xjawGDGs9leHRuA2FlbQIxMAABHWqw71IeWBz6Ne1xC9TAQ0UhO6fl3hcSgJJacP7QKkzunxfxHsmgYlkvhw_aem_AKAJgxBV8vNyDF0OhZgM1g

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11