Комбінат ремонтує, реконструює і готується до зими

Календарна осінь вже у повному розпалі. Хоч вересень і тішить нас своєю теплою погодою, все ж маємо розуміти, що попереду опалювальний сезон. Сподіваємось, що ми пройдемо його без суттєвих негараздів та крайнощів. Але при цьому розуміємо, що легко точно не буде. Враховуючи таку ситуацію, колектив Покровського ГЗК вже почав готуватись до холодної пори.

Ревізія системи опалення, закупівля та підготовка альтернативних джерел електроживлення й обігріву – ось основні заходи, які наразі на контролі відповідальних служб підприємства. Хоч комбінат і не працюватиме на повну потужність восени та взимку, але локальні колективи, а також пости охорони мають бути з теплом та світлом. З цією метою, за вказівкою Голови правління Сергія Шуваєва, вже зараз виконуються заходи з підготовки до зими. В їх межах між підрозділами розподіляються печі на альтернативному опаленні, триває заготівля дров. Ті об’єкти, які вже забезпечені генераторами, проводять їх перевірки до готовності працювати.

Без уваги фахівців не залишаються і котельні. Комісійно вже перевірений їх стан та намічені заходи щодо усунення виявлених недоліків. Цю роботу під власний контроль взяли головний інженер та головний енергетик підприємства – Юрій Коркодола і Павло Літун.

Крім того, за сприятливої погоди ведуться роботи з розбирання об’єктів, що не експлуатуються.  Одна з пріоритетних задач – демонтаж б/в металоконструкцій, їх підготовка та здача в металобрухт.

Також триває будівництво водогону з Олександрівського кар’єру до Чкаловської збагачувальної фабрики (ЧЗФ). В активній фазі і підготовка до реконструкції на ЧЗФ. Головним «донором» для виконання цих задач виступає обладнання Олександрівської фабрики, частину якого залучають як ресурс для здійснення перелічених робіт. Зокрема, металоконструкції, що вже не придатні до експлуатації вивозяться на склад для подальшої переробки під металобрухт, реалізація якого зараз є важливим джерелом прибутку для комбінату.

Нагадаємо, що Олександрівська фабрика припинила свою діяльність через низку суттєвих факторів. Основний з них – це втрата водопостачання через підрив дамби Каховської ГЕС, який вчинили російські окупанти. Прийнято рішення перемістити карбонатний збагачувальний комплекс на ЧЗФ. Невдовзі на фабриці розпочнуться відповідні роботи з реконструкції.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11