В області горить сухостій! В кар’єрах комбінату подбали про безпеку обладнання

Протягом доби з 22 на 23 вересня, пожежно-рятувальні підрозділи Дніпропетровщини 47 виїздили гасити вогонь на відкритих територіях. Загальна площа знищених екосистем склала понад 26 гектарів. Ліквідовано 35 займань сухої рослинності та 12 загорань сміття. Про це повідомляють в Головному управління Державної служби з надзвичайних ситуацій Дніпропетровської області. Реагуючи на таку тривожну ситуацію, Голова правління Покровського ГЗК Сергій Шуваєв поставив завдання убезпечити обладнання кар’єрів та енергетичних цехів від можливого загоряння. Контроль за виконанням задачі на себе взяла служба з охорони праці.

За словами директора з охорони праці Юрія Голова, під час достатньо теплої і вітряної погоди завжди виникає загроза загоряння. Достатньо найменшої іскри від кинутого недопалку, щоб суха трава взялася полум’ям, яке може розповсюдитись на десятки, сотні і навіть тисячі метрів. І ми спостерігали цю картину з випаленими полями дорогою до виробничих ділянок. Якщо вогонь вчасно не зупинити, його стрімке розповсюдження великими територіями може призвести до непоправних наслідків.

В межах комбінату – сотні кілометрів відкритих територій. У переважній більшості – це площі, на яких розташовані кар’єри і трансформаторні підстанції, які їх живлять. Зараз, коли виробничий процес у підрозділах призупинений, особливо важливо подбати про безпеку обладнання. Це необхідно для захисту від крадіїв та з метою попередження загорянь. Перше забезпечується шляхом посилення охорони роторних, крокуючих екскаваторів і конвеєрного  транспорту, розташованого в кар’єрах. Друге – грейдеруванням територій навколо обладнання та енергооб’єктів. У такий спосіб утворюються протипожежні смуги, які перекривають доступ полум’я до гірничо-транспортних машин та підстанцій.

Саме такі роботи з утворення протипожежних смуг на минулому тижні здійснювали спеціалісти автотранспортного цеху. Керівник напрямку з охорони праці Юрій Голов проінспектував їх виконання в межах великих окисних кар’єрів – Чкаловського №2 та Північного. В цілому результати перевірки – позитивні, але недоліки є. Їх Юрій Олександрович озвучив на оперативній нараді з націленням на оперативне усунення.

Як бачимо, пожежонебезпечна ситуація продовжує чатувати на відкритих територіях нашої області. Тому рятувальники ДСНС знову нагадують про необхідність дотримання правил пожежної безпеки у природних екосистемах та під час проведення господарських і промислових робіт.

  • Пам’ятайте, що особи, винні у порушенні вимог пожежної безпеки в природних екосистемах, несуть за собою адміністративну, а у деяких випадках навіть кримінальну відповідальність, – наголошують надзвичайники.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11