Працівники комбінату виконують фінальний етап поточного ремонту важливої ділянки дороги

22-го липня бригади працівників Покровського ГЗК приступили до поточного ремонту важливого відрізку автошляху. Чому важливого? Бо він виконує роль технологічної і соціально значущої «артерії». Мова йде про дорогу від с. Старозаводське до Нікопольського заводу феросплавів (НЗФ). Ремонт здійснюємо власними силами – двома бригадами, до складу яких входять працівники різних підрозділів комбінату. Наразі вони, вже у якості підрядників, працюють над ямковим ремонтом автошляху вздовж НЗФ. Ми мали можливість поспостерігати за ходом робіт під час приймання чергової партії асфальту в об’ємі 20 тон.

На ділянці дороги, яка охоплена ремонтом, тривають активні роботи. Бригади дорожників, «озброєні» необхідною технікою, розділились. Одні виконують фрезерування – вирізання проблемних ділянок старого шару асфальту, після чого зачищають ями. Інші по периметру поливають бітумом готові ділянки, розвантажують та засипають їх асфальтом. Фінальний крок – каток, який укладає нове покриття.  

Але перед тим, як асфальт потрапляє на дорогу, він проходить процедуру приймання. Її виконує комісія з працівників Покровського ГЗК у такому складі: голова комісії Карина Фрай (економіст відділу матеріально-технічного постачання), члени комісії – Олександр Главацький (заступник начальника відділу внутрішньої безпеки), Кирило Косогоров (інженер відділу вхідного контролю), Євген Євенков (головний інженер відділу капітального будівництва). Завдання цих фахівців – переконатись у якості прийнятого асфальту, яка має відповідати визначеним нормам. Особливу увагу приділяють температурі – за технологією, вона має бути не нижчою за 140 градусів. Цього разу верхній шар асфальту видавав на спеціальний прилад температуру на рівні 162 градуси, що цілком влаштувала членів комісії.

Безпосередньо на місці виконання робіт обома бригадами контролює майстер дільниці ремонтно-будівельного цеху Олександр Прижелудський. За його словами, наразі вже влаштовано 300 м.кв. – близько третини всієї запланованої площі вздовж заводу.

Спостерігаючи за ремонтом протягом 40 хвилин, ми переконались, що ця ділянка дороги користується великим попитом. Нею рухається достатньо багато технологічного, громадського та приватного транспорту. Зараз, звісно, рух автошляхом ускладнений, але невдовзі полотно стане набагато комфортнішим для проїзду.

Ремонт зазначеного шляху – яскравий приклад надання послуг нашим підприємством. Це – одне з джерел прибутку комбінату та його працівників у важких реаліях сьогодення. Варто зазначити, що спеціалісти підприємства також виступають підрядниками з виконання ремонтних робіт на Жидачівському целюлозно-паперовому та  Ізмаїльському целюлозно- картонному комбінатах.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11