Понад 40 млн євро на закупівлю енергетичного обладнання для України від Швеції

В рамках підготовки енергетичної системи до зими, Україна має невідкладні потреби в додатковому обладнанні. На цьому тлі Швеція анонсувала виділення понад 40 мільйонів євро для закупівлі обладнання, яке поліпшить ситуацію з енергопостачанням у регіонах, які потерпають від постійних ворожих обстрілів. Про це повідомили в Міністерстві енергетики України.

Процес закупівлі енергетичного обладнання, його доставку в Україну та підготовку до встановлення обговорили міністр енергетики Герман Галущенко та посол Швеції Мартін Оберг. Окрему увагу під час зустрічі було приділено питанням посилення захисту енергооб’єктів та заходам, які вживаються для їх безпеки.

Очільник Міненерго зазначив, що енергетики зараз працюють над збільшенням потужностей розподіленої генерації і резервного живлення для об’єктів критичної інфраструктури.

Мартін Оберг, у свою чергу, високо оцінив роботу українських енергетиків, які, попри масовані атаки, продовжують відновлювати енергопостачання та забезпечувати світлом домівки українців.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11