Денис Шмигаль: «Енергетична стійкість – ключовий виклик, на який уже зараз даємо відповідь»

Енергетична стійкість України стане одним із найбільших випробувань у холодний сезон 2024/2025. На цьому під час своєї пресконференції наголосив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Глава уряду озвучив такі основні тези щодо заходів, які допоможуть пройти зиму в Україні:

  • Відновлення і ремонти енергетичної інфраструктури тривають в режимі 24/7.
  • Енергооб’єкти перебувають під захистом першого і другого рівня, а також їх захищають системами ППО та РЕБ.
  • Залучення допомоги від партнерів. У Фонді підтримки української енергетики накопичили 560 млн євро. Профінансовано закупівлю обладнання на 170 МВт. Перемовини з ENTSO-E про збільшення лімітів імпорту електроенергії до 2,2 Гвт знаходяться на завершальному етапі.
  • Розвиток децентралізованої енергосистеми. Запустили програми для громадян, бізнесу та ОСББ. Встановили пільги для завезення енергообладнання. Кількість когенераційних установок у підприємств теплопостачання 169, з них 83 введені в експлуатацію. Ще понад 290 установок та понад 100 блочно-модульних котелень будуть надані партнерами.
  • Автономність критичної інфраструктури. Понад 80% шкіл та 100% лікарень забезпечені генераторами. Загалом встановлено 16,5 тис. потужних генераторів.
  • Збільшується вітчизняний газовидобуток. Наступну зиму пройдемо на газу власного видобутку.

Енергетична стійкість – один із наших найбільших викликів цієї зими та осені. Україна вдало подолала три опалювальні сезони, але майбутня зима може бути найважчою, – зазначив Денис Шмигаль.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11