Скасування переведення часу в Україні не вигідне бізнесу та промисловій галузі. Маємо шанс цього не допустити – є петиція

14-го липня Верховна Раду України ухвалила закон №4201 про скасування переведення годинників в нашій країні з 2025 року. Тобто цьогоріч перехід восени на зимовий час має стати для українців останнім. Але представники гірничо-металургійної галузі, бізнесу і навіть науковці закликають Президента Володимира Зеленського ветувати закон. З цього приводу на сайті Електронних петицій зареєстровано не одне звернення до глави держави. Чим мотивують свою позицію ті, хто «Проти»?

До чого приведе скасування переведення часу – позиція науковців. Академія наук вищої школи виступила з рішучим закликом до президента Володимира Зеленського не підписувати закон, що скасовує переведення годинників. Згідно з ухваленим Верховною Радою законом, у Києві наприкінці червня світло настане о 3:00, а темрява огорне місто о 20:00. Наразі ж ці часові межі складають 4 та 21 години відповідно.

На думку голови Академії Олександра Наконечного, це рішення може спричинити суттєве зростання витрат на електроенергію. Зокрема, скасування літнього часу призведе до збільшення споживання електроенергії в вечірні години протягом весняних, літніх і осінніх місяців, що буде особливо відчутно на фоні відключень світла. Водночас, рано вранці втрачатиметься дорогоцінне сонячне світло.

Крім того, науковці підкреслюють, що в багатьох розвинених країнах, таких як США, Канада, Великобританія та країни ЄС, практика переведення годинників зберігається. Відмовившись від неї, українські представники бізнесу та промисловості фактично втратять змогу ефективно співпрацювати з іноземними партнерами.

З переліченими аргументами цілком згодне керівництво Покровського гірничо-збагачувального комбінату. Трудовому колективу точно не на користь підвищення витрат на електроенергію, з яким зараз бореться підприємство. До того ж, якщо переведення годинників зупиниться, то робітники комбінату, які працюють за 12-годинним графіком, повертатимуться додому у темряві. Це викликатиме дискомфорт, особливо, якщо цей вечірній час співпадатиме з періодом відключення світла.

Свою незгоду зі скасуванням переведення годинників колектив Покровського ГЗК висловив у петиції №22/231076-еп під назвою «Щодо переведення часу».

Крім того, на платформі офіційного представництва президента зареєстрована ще одна петиція №22/230584-еп з цього питання під назвою «Закликаємо президента Зеленського ветувати законопроєкт №4201 про обчислення часу».

А якої позиції дотримуєтесь ви? Маєте нагоду висловити свою думку.  

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11