Міжнародні благодійники допоможуть соціально вразливим жителям Дніпропетровщини підготуватись до зими

Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ) планує втілити в життя декілька проєктів на Дніпропетровщині. Вони покликані допомогти мешканцям нашого регіону підготуватися до зими. Про це повідомили у Дніпропетровській ОВА.

Напередодні холодної пори року партнери мають наміри надати жителям області матеріали для утеплення, зокрема спеціальну клейку стрічку для ущільнення вікон і тепловідбиваючі екрани.

У місцях тимчасового проживання ВПО будуть замінювати вікна, видавати обігрівачі. У комунальних гуртожитках також планують встановити нові склопакети.

Наразі визначаються з об’єктами і формують списки тих, хто зможе отримати таку допомогу.

На підготовку до зими ООН виділяє Дніпропетровщині додатковий пакет допомоги у розмірі 100 млн доларів. Його анонсував верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді.

Крім того, партнери збирають заявки на потреби області у генераторах і зарядних станціях.

Мешканцям прифронтових територій організація, у співпраці з Мінреінтеграції і Мінсоцполітики, проводитиме виплату матеріальної допомоги. Гроші можна буде витратити на купівлю твердого палива. Розмір виплати на родину становитиме 21 тис. грн.

Всі ми розуміємо, що зима буде не простою. Особливо для тих, хто опинився у складних життєвих обставинах. Маємо подбати про них. Співпрацю налагодили з УВКБ ООН. Це вже наші добрі друзі. Зможемо підтримати людей Нікопольщини, мешканців комунальних гуртожитків у громадах, переселенців, – зазначила заступниця начальника Дніпропетровської ОВА Надія Задорожна.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11