В заліку українських спортсменів вже 45 медалей на Паралімпіаді-2024. Серед кращих є атлети з Дніпропетровщини

У Парижі проходять XVII літні Паралімпійські ігри-2024. У складі української збірної представлені 140 атлетів, що виступають у 17 видах спорту. За підсумками 6-го змагального дня, Україна вийшла на 7 сходинку медального заліку. Абсолютним лідером в рейтингу залишається Китай, на другому місці Велика Британія, трійку замикає команда США. Такі дані наводить офіційний сайт Паралімпіади-2024.

Загалом в активі українських паралімпійців налічується вже 45 медалей: 9 – золотих,15 – срібних та 21 бронзова.

Серед переможців є спортсмени з Дніпропетровської області. Про успіхи наших паралімпійців повідомляє Відділення НОК України у Дніпропетровській області.

По дві нагороди паралімпіади в плаванні здобули спортсмени з нашої області Анна Стеценко та Антон Коль.

Антон Коль відкрив лік медалям української збірної. Плавець здобув «срібло» на дистанції 100 м на спині. На 50-метрівці на спині параатлет став бронзовим призером. Він змагається в класі S1.

Анна Стеценко завоювала срібну медаль на 100-метрівці на спині, а після виборола другу особисту медаль, фінішувавши третьою на дистанції 400 м вільним стилем. З результатом 4.36.17 хв українська плавчиня встановила паралімпійський рекорд у класі S12.

Бігунка Юлія Шуляр з Дніпропетровщини виборола «золото» Паралімпіади-2024. На дистанції 400 м 27-річна спортсменка фінішувала з результатом 55.16 секунди і оновила свій особистий рекорд.

Легкоатлетка з Дніпропетровщини, 24-річна Наталія Кобзар, має в особистому заліку золоту медаль у бігу на 400 м в класі Т37 та «срібло» в бігу на 200 м. У кар’єрі спортсменки налічується 3 медалі Паралімпійських ігор.

Дебютантка Паралімпіади в Парижі Ірина Пойда з Дніпропетровщини виборола два «срібла» на дистанції 200 та 100 м вільним стилем у класі S5.

Ірина була дуже близька до «золота». Лише через те, що вона має суттєві ураження опорно-рухового апарату, не може відштовхуватись ногами від бортику, вона втратила трішки більше 1 сотої секунди і посіла другу сходинку, зазначають у Національному олімпійському комітеті.

Паралімпієць Владислав Білий виграв «срібло» в метанні списа (клас F38). 26-річний спортсмен уже вдруге в кар’єрі здобуває медалі Паралімпіад.

Бігунка Оксана Ботурчук з Нікополя виборола бронзову нагороду. У фінальному забігу Оксана (разом з гайдом Микитою Барабановим з Запоріжжя) фінішували третіми на дистанції 400 м у класі T12! Для 39-річної бігунки це 11-та медаль у спортивній кар’єрі на Паралімпіадах. За кількістю нагород Оксана Ботурчук оновила національний рекорд у легкій атлетиці!

Зоя Овсій з Дніпропетровщини виборола «бронзу» у метанні диска. У фіналі змагань найкращий результат 30-річної параспортсменки становив 14.17 м. Це також її особистий рекорд.

Історичну «бронзу» на Паралімпіаді-2024 з бочі здобув 40-річний Артем Колінько з Жовтих Вод. Це вперше, коли український спортсмен отримав медаль з цього виду спорту.

Щиро вітаємо наших паралімпійців з важливими здобутками! Ці особливі люди доводять, що Україна – непереможна, навіть у важкі часи.

Паралімпійські ігри в Парижі триватимуть до 8 вересня. Тож продовжуємо вболівати за українську збірну. Бажаємо успіхів та нових блискучих Перемог!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11