У Міненерго прогнозують зменшення дефіциту в енергосистемі у найближчі дні

На тлі постійного енергетичного терору з боку росії вкрай важливою є співпраця з європейськими партнерами. Її головні аспекти – посилення захисту енергооб’єктів, нарощування фінансової підтримки української інфраструктури передачі електроенергії та розбудови розподіленої генерації. Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко під час зустрічі з послом ЄС в Україні Катаріною Матерновою.

У ході зустрічі обговорили способи протидії російським терористичним атакам на енергетику України. Сторони розглянули шляхи зміцнення захисту енергетичних об’єктів та забезпечення стабільності енергосистеми в умовах масованих атак.

Очевидно, що ворог не полишає намірів зірвати підготовку до зими та занурити українців у темряву. Але наші фахівці оперативно ліквідовують наслідки обстрілів, і сподіваюсь, що протягом наступних днів ми зможемо зменшити дефіцит у системі, – зазначив Герман Галущенко.

Представники ЄС пообіцяли подвоїти зусилля зі зміцнення енергетики України та відновлення енергобезпеки нашої країни.

Поки наші енергетики стабілізують роботу енергосистеми, Укренерго оголосило про введення стабілізаційних графіків відключень. Сьогодні буде відключено 3 групи. Тобто відключення відбуватимуться у темно-сірій і світло-сірій зонах.

Актуальні графіки відключень за вашою адресою можна переглянути:

    • в чат-боті (Viber)

https://www.viber.com/dtekdniprovskielektromerezhi,

    • Telegram

(https://t.me/DTEKDniprovskiElektromerezhiBot),

    • на сайті

(https://www.dtek-dnem.com.ua/ua/shutdowns).

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11