Графіки відключення світла в Україні невдовзі можуть бути послаблені або скасовані

Через масовану атаку, яку в понеділок, 26 серпня, здійснили російські війська, в Україні довелося запровадити графіки аварійних відключень світла. До цього вимушеного кроку вдалися для того, щоб вберегти цілісність енергосистеми. Сьогодні ж, щоб стабілізувати систему, знову запровадили планові графіки відключень електроенергії. Про це повідомила заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук.

Вчорашня атака – одна з наймасованіших атак саме на енергетику. 127 ракет, 109 дронів було випущено ворогом, багато з них дійсно завдали значних руйнувань енергетичній системі, значних пошкоджень, – зазначила заступниця міністра енергетики.

Посадовиця також розповіла, що зараз відбувається оцінка пошкоджень на об’єктах. Щоб якомога швидше повернути нормальну роботу енергосистеми, енергетики вже виконують аварійно-відновлювальні роботи там, де це можливо.

Ситуація залишається складною, але контрольованою. Тож у «Міненерго» сподіваються найближчим часом відмовитись від графіків відключень або послабити їх.

Ми намагаємося робити все, щоб якомога швидше привести до ладу обладнання, об’єкти і стабілізувати роботу енергетичної системи, підкреслила Світлана Гринчук.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11