У Міненерго визначили основні напрямки підготовки до осінньо-зимового періоду

Відновлення енергооб’єктів України та підготовка до осінньо-зимового періоду 2024/25 перебуває в активній фазі. Про це розповів міністр енергетики України Герман Галущенко.

За його словами, підготовка до сезону холодів має такі ключові напрямки:

    • захист енергетичної інфраструктури,
    • ремонт та відновлення енергооб’єктів,
    • розвиток розподіленої генерації,
    • забезпечення критичної інфраструктури резервними джерелами живлення, зокрема для сталого водо- і теплопостачання.

Міненерго збирає та постійно оновлює дані про потреби енергетичного сектору при підготовці до нового осінньо-зимового періоду. Адже враховуючи руйнування та постійні обстріли, що тривають, потреби є значними. Тому здійснюємо пріоритезацію потреб і, співпрацюючи з міжнародними партнерами, активно шукаємо фінансову підтримку, щоб якомога швидше додати потужності до енергосистеми та гарантувати надійне енергопостачання для ключових об’єктів. Ми дякуємо партнерам за відчутну допомогу українському енергосектору, що надається у вигляді необхідного енергетичного обладнання, а також через механізми Фонду підтримки енергетики України, – зазначив Герман Галущенко.

Міністр вбачає можливість до вже відновленої генерації електроенергії додатково подати в систему ще близько 3 ГВт потужності до кінця календарного року. Це відбудеться за умови наявності необхідного фінансування проєктів, продовження активного відновлення і проведення ремонтів.

З енергокомпаніями та місцевими адміністраціями співпрацює спеціальна технічна група при Міністерстві енергетики. Її фахівці здійснюють аналіз усіх проєктів, надають необхідну технічну підтримку, формують зведений перелік потреб тощо.

Зокрема, для регіонів розроблено детальний опитувальник щодо проєктів розподіленої генерації, які реалізуються або будуть реалізовані. Це дозволить виявляти актуальні недоліки в їх впровадженні.

Наразі отримано інформацію від 18 регіонів, що дозволяє експертам міністерства проводити детальний аналіз існуючих у них проєктів та правильно формувати запити на обладнання для потенційних. Це найшвидший шлях додати потужності в енергосистему, а також забезпечити електроенергією об’єкти критичної інфраструктури, інформують у Міненерго.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11