Професійне свято. Будівельники закладають міцний фундамент для роботи комбінату

Щорічно у другу неділю серпня своє професійне свято відзначають люди, чия наполеглива праця є фундаментом для стабільної роботи і розвитку будь-якої галузі. У структурі Покровського гірничо-збагачувального комбінату безпосереднє відношення до цього свята має колектив Ремонтно-будівельного цеху (РБЦ). Навіть у важкі часи наші майстри будівельної справи, не покладаючи рук, продовжують робити свій внесок у забезпечення життєдіяльності підприємства в умовах війни.

Напередодні професійного свята ми завітали до будівельників, які працюють під керівництвом начальника РБЦ Сергія Волосова.

Під час розмови з Сергієм Івановичем ми дізнались, що наразі працівники РБЦ активно задіяні у будівництві сонячної електростанції (СЕС). За його словами, на плечі його колективу покладені задачі з влаштування свай для опорних конструкцій під сонячні панелі, будівництва кабельних каналів, фарбування металоконструкцій та ремонту будівлі для служби охорони.

Для більш докладного розуміння того, як проходять будні працівників РБЦ, ми прибули на будівельний майданчик СЕС. Екскурсію нам провела майстер дільниці ремонтно-будівельних робіт Вікторія Паніщева ‒ прекрасний та відповідальний фахівець, який добре знається на своїй справі.

На місці подій, де як раз кипіла робота, ми познайомились із досвідченими працівниками РБЦ електрогазозварниками Олександром Колісником та Олексієм Макаровим, бетонярем Олександром Шматьком, формувальником Олегом Гітіним, монтажником Василем Рійчуком, муляром Сергієм Черніковим та теслярем Юрієм Синаєвським. Саме ця професійна команда виконувала значний обсяг будівельних робіт на майданчику СЕС.

Досвідчені електрогазозварники Федір Бошота та Євген Єрохін були зайняті улаштуванням металоконструкцій та виготовленням армосіток.

А от виготовленням бетонних розчинів та залізобетонних плит, які використовуються для перекриття кабельної продукції на СЕС, займалися справжні профі формувальники Сергій Середа та Микола Абакуменко.

Під час нашого перебування на будмайданчику СЕС сюди як раз підвезли бетонну суміш, яку виготовили на господарському дворі РБЦ. Її доставив тракторист Юрій Савчук. На своєму «залізному коні» він перевозить на станцію та інші обʼєкти комбінату різні будівельні матеріали (щебінь, цемент, арматуру тощо).

Також ми застали в роботі чарівних жінок-малярів, чиї професійні навички високо оцінює керівництво. Це ‒ Наталія Панова, Надія Бошота, Марина Ярова, Оксана Федорова та Юлія Малишева. Завдяки їхній невтомній праці майбутня СЕС набуває естетичного вигляду.

Варто додати, що крім роботи на сонячній електростанції, колектив РБЦ бере участь у ремонті асфальтового покриття автодороги від с. Старозаводське до НЗФ. Цей важливий напрямок роботи контролює майстер Олександр Прижелудський.

Керівник РБЦ Сергій Волосов з гордістю розповідає про успіхи свого трудового колективу та не шкодує теплих слів вдячності кожному його представнику:

Вітаю наших будівельників зі святом! Дай, Боже, усім здоровʼя та мирного неба!

Напередодні професійного свята не можна забути про ще один колектив наших колег, який має до нього безпосереднє відношення. Маємо на увазі управління капітального будівництва, яке працює на чолі з начальником Андрієм Алексєєвим. Всі кошториси, розрахунки та планування будівельних робіт, перевірка якості виконання не проходять без його контроля.

Наші будівельники – професіонали своєї нелегкої справи. Навіть у складні для підприємства часи вони працюють і продовжують вносити вагомий вклад у нашу спільну справу. Я дякую всім колегам за належне виконання поставлених завдань та досягнення високих результатів у роботі, яка приносить користь нашому комбінату, зазначає головний інженер Покровського ГЗК Юрій Коркодола.

Дорогі будівельники, щиро вітаємо з професійним святом. Висловлюємо вдячність за те, що попри всі виклики і труднощі, ви продовжуєте виконувати свою складну та водночас надзвичайно важливу й відповідальну місію. Бажаємо вам міцного здоровʼя, невичерпної енергії, нових професійних звершень, тепла та затишку у родинах і мирного неба!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11