Спортсмени з Дніпропетровщини поповнили скарбничку України двома нагородами!

Вчора, 4 серпня, українські спортсмени здобули на Олімпіаді, яка триває у Парижі, три медалі. Зокрема, дві нагороди вибороли представники Дніпропетровської області – легкоатлети Ярослава Магучіх та Михайло Кохан. Про це повідомляють на Урядовому порталі.

Так для 22-річної дніпрянки Ярослави Магучіх Олімпіада-2024 стала другою в її карєрі. Спортсменка дебютувала на Іграх-2020 в Токіо, де здобула «бронзову» нагороду. Окрім того, у скарбничці молодої стрибунки у висоту титул чемпіонки світу та Європи. Тепер же до цих нагород вона додала омріяну золоту олімпійську медаль, взявши висоту 2.0 метра!

Здобувши «золото», Ярослава Магучіх стала першою українською спортсменкою, яка виборола дві медалі Олімпійських ігор в легкій атлетиці та третьою легкоатлеткою в історії України, яка піднялася на найвищу переможну сходинку Олімпіади.

Ще одним представником нашої області, котрий піднявся на олімпійський подіум, став 23-річний метальник молота Михайло Кохан. Цей фінал став другим у його карєрі: у Токіо він зайняв 4 непризове місце. Але вже в Парижі Михайло активізувався і з другої спроби метнув молот на відстань 79,39 м. Саме цей результат і приніс йому бронзову нагороду Олімпіади. Варто зазначити, що Кохан став другим українським метальником молота в історії незалежної України, що виграв медаль Олімпіади.

Ми вітаємо наших спортсменів та їхніх тренерів! Захоплюємося вашим величезним потенціалом та непереборною жагою до омріяної Перемоги! Дякуємо та надзвичайно пишаємося вашими здобутками!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11